Onderzoek: 1 op 25 heeft baan opgezegd door winst op cryptocurrency

Zou jij stoppen met werken als je van de winsten van crypto kon leven? In een enquête onder Amerikanen reageerde 4% van de ondervraagden dat zij gestopt zijn met werken vanwege behaalde winsten uit crypto.

1 op 25 stopt

Toegegeven deze vraag van de enquête is ingevuld door maar 6741 respondenten, dus helemaal representatief is het niet. De resultaten van de enquête zijn op 1 november gedeeld en Civic Science stelde de vragen in oktober, deze maand behaalde de bitcoin koers een nieuwe all time high.

Bron: Civic Science

Op de vraag of zij of iemand die ze kennen het afgelopen jaar op een bepaald moment hun baan heeft opgezegd omdat ze financiële vrij zijn door te investeren in cryptocurrency, antwoordde 4% ja en 7% zei dat ze iemand kenden die dat had.

Inkomensverschillen

Miljardair Mark Cuban denkt te kunnen verklaren waarom:

Hij zegt dat het merendeel van die 40% nog geen 50.000 dollar per jaar verdient (43.000 euro). ‘Nu weten we waarom zoveel mensen stoppen met laagbetaalde banen. En dit was VOOR de huidige aanloop.’ In Nederland liggen de verhoudingen iets anders, 43.000 euro per jaar is hier namelijk geen laagbetaalde baan. Het Centraal Planbureau schat het modaal inkomen in 2021 op 36.500 euro bruto, dus met 43.000 euro verdien je iets boven modaal.

Bron: Civic Science

Uitgesplitst naar inkomen bleek dat 27% van de ‘gestopten’ minder dan 25.000 dollar per jaar verdienden met hun normale baan. Maar het zijn niet alleen laagbetaalde banen waar crypto financiële vrijheid geeft, maar liefst 37% van de ‘gestopten’ verdienden per jaar 50.000 dollar. Civil Science concludeert hieruit:

‘Deze gegevens impliceren dat crypto-investeringen voor sommigen inkomensniveaus levensveranderd kunnen zijn, terwijl de rijkere eigenaren van crypto het meer gebruiken als een andere vorm van activadiversificatie in plaats van als bron van inkomsten.’

Merendeel gaat voor lange termijn

Uit het onderzoek bleek ook dat degenen die in aandelen handelen waarschijnlijk ook in crypto handelen. Van de 2.943 ondervraagden heeft 38% van de actieve aandelenhandelaren ook geïnvesteerd in digitale activa. Maar waarom investeren mensen in cryptocurrency? Van de 17.699 mensen die de vraag beantwoordden, zei:

  • 28% dat het voor lange termijn is
  • 23% gaat voor winst op de korte termijn
  • 11% als hedge tegen inflatie
  • 12% wil onafhankelijker zijn van de overheid

Civic Science schrijft hierover dat ‘meer dan de helft van de bevolking (51%) crypto min of meer ziet als een traditioneel aandeel.’

Bijna 60% van de respondenten zegt dat ze rijker zijn dan vorig jaar, of in ieder geval evenveel welvaart hebben. Het is niet verwonderlijk dat degenen die meer te besteden hebben het veel beter hebben gedaan dan degenen met minder te investeren.

The post Onderzoek: 1 op 25 heeft baan opgezegd door winst op cryptocurrency appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo