Ondanks rendement van 80% op bitcoin, weigeren velen te verkopen

De doorgewinterde bitcoiners hebben relatief weinig afscheid van hun bitcoin genomen, ondanks de all-time high van 69.000 dollar (~60.000 euro) die we dit jaar aantikten. Volgens de ‘Coin Days Destroyed’ statistiek van on-chain analysebedrijf Glassnode houden de meer ervaren bitcoiners hun bitcoin binnenboord. Het zijn vooral de jongere bitcoin die in de zomer rond een koers van 30.000 dollar (26.400 euro) zijn gekocht die in het vierde kwartaal van 2021 weer in beweging komen.

Het is interessant om te zien dat mensen die hun bitcoin al jaren hebben niet onder de indruk zijn van de koersen die we in 2021 hebben gezien. Als dit cohort van de bitcoin hodlers niet overtuigd was van de toekomst van bitcoin, dan hadden de relatief hoge koersen een reden kunnen zijn om hun bitcoin te verkopen. Het is duidelijk dat deze groep van bitcoiners nog veel verwacht van de digitale munt de komende jaren.

De Coin Days Destroyed statistiek onder de loep

We hebben het in de inleiding al even genoemd, de Coin Days Destroyed (CDD) statistiek van Glassnode. Maar wat betekent en zegt deze statistiek nu eigenlijk? In essentie geeft de CDD aan hoe lang iedere bitcoin gemiddeld op dezelfde plaats is gebleven voordat deze in een volgende transactie opgenomen is. Het is een relatief eenvoudige manier om het sentiment in de markt te peilen en om te bepalen welke groepen van bitcoiners op dit moment hun bitcoin verkopen.

De CDD geeft zo in feite extra informatie over het handelsvolume op de bitcoin blockchain. We kunnen dankzij deze statistiek precies aanwijzen welke soorten hodlers hun bitcoin verkopen en daar vervolgens een analyse over maken. Bitcoin die al langer op hetzelfde adres staan zijn waarschijnlijk van doorgewinterde hodlers, terwijl bitcoin die pas kort op een nieuw adres staan van nieuw publiek zijn.

“Ondanks een stijging over de afgelopen maanden is de huidige waarde van de CDD nog altijd historisch laag,” aldus Twitteraar UTXO Management. Waar deze statistiek begin 2021 nog even de lucht inging, zitten we nu ver verwijderd van het niveau dat we bereikten tijdens bijvoorbeeld de top van de 2017/2018 cyclus van bitcoin. Hetgeen zou betekenen dat er nog ruimte is voor bitcoin om te groeien in deze cyclus.

Zomerkopers verkopen in de winter

Het zijn vooral ‘jonge bitcoiners’ die op dit moment hun bitcoin verkopen. Mensen die in de zomer hun bitcoin gekocht hebben kiezen er nu voor om met een relatief bescheiden winst hun bitcoin weer in de verkoop te doen. Dit wordt bevestigd door de HODL Waves van Unchained Capital. De bitcoin die tussen de drie en zes maanden bij hun nieuwe eigenaar zijn worden op dit moment het meeste verkocht.

Wat betekent dat de verkopers hun bitcoin tussen juni en september van dit jaar hebben gekocht, de periode waarin de bitcoin koers dipte naar 30.000 dollar (26.400 euro). De overige groepen van bitcoin hodlers zijn vooral in een modus van accumulatie.

Wat betekent dat ze ondanks de huidige koersen nog fanatiek aan hun voorraden toevoegen. “Bitcoin is opnieuw in een periode van accumulatie aangekomen,” aldus on-chain analist Dylan LeClair via Twitter. Volgens de analist wordt in deze periode de ‘druk’ opgebouwd voor een volgende uitbarsting naar boven van de bitcoin koers. We gaan het zien. Want als we één ding weten over de bitcoin markt, dan is het dat deze bijna niet te voorspellen is.

The post Ondanks rendement van 80% op bitcoin, weigeren velen te verkopen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo