Ondanks aankondiging Cardano, daalt ook ADA hard. Waar ligt de bodem?

Je zou het bijna missen door al dat koersgeweld, maar Cardano heeft fundamenteel nieuws gedeeld. Ook al is het meer marketing, dan dat het echt iets toevoegt. Op het twitteraccount werd gisteren gedeeld dat smart contracts op 12 september live gaan. Iets wat eigenlijk al bekend was, maar wel de moeite waard is om even bij stil te staan.

Geen weg terug, 12 september livegang

Het nieuws is dan ook dat er een verbetervoorstel is ingeschoten waardoor de hard fork komende zondag wordt gelanceerd op het mainnet van Cardano.

Het Alonzo Hard Fork Combinator evenement zal nu officieel plaatsvinden op 12 september, wat in lijn is met het oorspronkelijke schema van het team. Op dit moment kunnen exploitanten van staking pools, beurzen en andere partners zich voorbereiden op deze upgrade. CEO Charles Hoskinson zegt dat ontwikkelaars die de Plutus-code voor hun applicaties al hebben, deze vanaf zondag op het mainnet van Cardano kunnen draaien.

Allemaal mooi en aardig, maar hoe zit het met de koers van ADA? Met smart contracts binnen handbereik, zou je verwachten dat de koers een enorme oppepper krijgt. Dat heeft het ook gekregen de afgelopen maanden, maar zelfs ADA kon zich niet onttrekken aan de daling van de markt.

Scenario 3 van ADA koers is uitgekomen

In ons vorige ADA-artikel beschreven we drie mogelijke scenario’s waarvan het meest bearish scenario uitgekomen is. Helaas is scenario 3 werkelijkheid geworden. Hieronder staat elke candle voor 4 uur. De waarde van ADA wordt uitgedrukt in euro’s.

Het idee van scenario 3 was dat als de formatie uit de rode gestippelde driehoek zou uitbreken aan de onderkant, dan is 2,05 euro een nieuwe support. Die heeft maar heel even standgehouden, want het lijkt of de Cardano koers ook hier doorheen breekt. Hierbij moet wel gezegd worden dat de candle nog niet gesloten is en dat dit dus nog steeds een support kan worden, zoals we gister zagen kan er veel gebeuren in een paar uur in de wereld van crypto.

Bron: Tradingview

Om een beter beeld te krijgen van de daling en eventueel belangrijke zones, zoomen we uit. Hieronder staat elke candle voor 1 dag. De volgende zone waar de koers support kan verwachten is rond 1.89 euro. Dit is namelijk de vorige ATH die begin augustus gebroken werd. Tegelijkertijd ligt dit niveau op de trendlijn die in de eerste paar weken van deze opwaartse beweging erg belangrijk geweest is.

Waar stopt daling?

Doordat deze twee samenkomen op hetzelfde punt, zou het goed kunnen dat ADA hier support vindt en dat zou de bodem van deze correctie kunnen vormen. Als dit gebeurt kan Cardano een grotere ascending triangle vormen, waardoor de prijs de komende 2 weken tussen de zwarte trendlijn en de groene bovenkant van de vorige formatie zal bewegen.

Bron: Tradingview

Als deze formatie werkelijkheid wordt, dan moet de koers eind september een belangrijke beslissing maken, want dan wordt het einde van de formatie gehaald. Als deze belangrijke support zone alsnog geen support kan bieden voor deze correctie, ligt de volgende mogelijke support ongeveer op 1.67 euro.

All Dutch and English crypto news!

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Bitcoin schiet omhoog: bulls weer in controle?

Bitcoin is boven de 60.000 dollar geschoten, de Duitse overheid is klaar met het verkopen van zijn Bitcoin en de macro-economische omstandigheden wijzen allemaal op...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo