Om piraterij te bestrijden, wil Microsoft gebruikmaken van Ethereum-blockchain

Op alle platforms voor softwarepiraterij hebben het Windows-besturingssysteem en de Office-productiviteitssuite altijd de beste prestaties geleverd. Daarom is het dus geen wonder dat de ontwikkelaar van beide producten, Microsoft, hard werkt om maatregelen tegen piraterij vast te stellen. Microsoft bestudeerde met medewerking van onderzoekers van Alibaba en Carnegie Mellon University, een op blockchain gebaseerd stimuleringssysteem om antipiraterijcampagnes te ondersteunen.

Dit wordt gezegd in een nieuw artikel dat is uitgebracht door de onderzoeksafdeling van Microsoft, de in Redmond gevestigde softwaregigant. “Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns”, is de titel van het onderzoek. Dit suggereert dat het nieuwe systeem van Microsoft vertrouwt op het transparantieaspect van blockchain-technologie.

Argus is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Argus wil een betrouwbaar stimuleringsmechanisme bieden en tegelijkertijd gegevens beschermen die zijn verzameld van de open anonieme groep van piraterijverslaggevers. Het artikel geeft aan dat onderzoekers dit zien als een gedistribueerd systeemprobleem.

Ze geven verder aan bij de implementatie we een reeks onvermijdelijke obstakels te hebben overwonnen om de veiligheid te garanderen ondanks volledige transparantie. Met een bijbehorend watermerkalgoritme dat in de paper wordt beschreven, maakt Argus het mogelijk om illegale inhoud terug te traceren naar de bron. Elk rapport van gelekte inhoud omvat een procedure voor het verbergen van informatie, ook wel “proof of leakage” genoemd.

Niemand anders dan de informant kan op deze manier dezelfde kopie met een watermerk melden zonder deze daadwerkelijk te bezitten. Om te voorkomen dat een informant dezelfde gelekte inhoud steeds opnieuw meldt onder verschillende aliassen, heeft het systeem ook stimulerende maatregelen.

Volgens het rapport hopen ze met de veiligheid en bruikbaarheid van Argus dat echte antipiraterijcampagnes echt effectief zullen zijn door over te schakelen naar een volledig transparant stimuleringsmechanisme. De kwestie van Ethereum-netwerkkosten wordt in het artikel beschreven waarbij uitgelegd wordt dat het team verschillende cryptografische bewerkingen heeft geoptimaliseerd.

Deze moeten de kosten voor piraterijrapportage terugbrengen tot een equivalente prijs van het verzenden van ongeveer 14 ETH-overdrachtstransacties om op het openbare Ethereum-netwerk te draaien. Dit zou anders overeenkomen met duizenden transacties, volgens het artikel.

Over de hele wereld maken technologiebedrijven zich steeds meer zorgen over het beschermen van intellectueel eigendom en het bestrijden van digitale piraterij. Tech Mahindra, de IT-dochteronderneming van het Indiase conglomeraat Mahindra Group, heeft onlangs een nieuw blockchain-gebaseerd platform voor digitale contracten en rechten gelanceerd op IBM’s Hyperledger Fabric-protocol voor de media- en entertainmentindustrie. Zoals heeft Cointelegraph eerder gemeld.

Het bericht Om piraterij te bestrijden, wil Microsoft gebruikmaken van Ethereum-blockchain verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

BNB Chain to support early projects with new incubation alliance

The announcement comes amid a recent surge in BNB’s price, reaching a new all-time high of $717.48 on June 6.

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo