Om de ‘crypto-winter’ te kunnen overleven, verzamelt Coinbase een oorlogskist van $ 4 miljard

Coinbase bereidt zich voor op verminderde crypto-detailhandelsvolumes en hogere bedrijfskosten als gevolg van regelgevende hindernissen. De grootste Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling heeft daarom een oorlogskist ter waarde van ongeveer $ 4 miljard in contanten opgeslagen. Coinbase verwacht naar verluidt het geld te gebruiken om de kosten te dekken die worden gemaakt door verschillende factoren.

Zoals het voldoen aan nieuwe voorschriften die zijn uitgevaardigd door de wetgever van de Verenigde Staten. Chief financial officer van Coinbase, Alesia Haas, vertelde aan de Wall Street Journal dat geen enkel gevaar voor de beurs of de industrie de beurs had gedwongen haar kasreserves op te bouwen. Echter, het gewoon het beste was om op het ergste voorbereid te zijn terwijl de tijden goed zijn.

Om ervoor te zorgen dat het bedrijf de kosten van compliance, cyberaanvallen of mogelijke handelsdalingen kan opvangen, heeft het bedrijf stresstests uitgevoerd. Haas gaf aan dat ze ervoor willen zorgen dat ze die kasreserves behouden, zodat ze kunnen blijven investeren. En dat hun producten en diensten kunnen blijven groeien in het geval dat ze een crypto-winter ingaan, ging Haas verder.

De term crypto-winter verwijst naar een uitgebreide berenmarkt en is ontstaan ​​in de aanhoudende neergang van begin 2018 tot 2019. Als gevolg van een wetsvoorstel dat vorige week in de Senaat van de Verenigde Staten is aangenomen, verzamelen zich regelgevende stormwolken. Het wetsvoorstel is zo losjes geformuleerd dat gedecentraliseerde financiële platforms, miners en validators kunnen worden gedefinieerd als makelaars voor belastingdoeleinden.

Het kan verplicht worden voor deze entiteiten om gebruikersactiviteiten te melden aan de Internal Revenue Service. In de crypto-ruimte heeft de definitie van broker velen ertoe aangezet om vurig te lobbyen bij hun vertegenwoordigers. Er is hoop dat het wetsvoorstel in het Huis van Afgevaardigden zal worden gewijzigd.

Toch bestaat de vrees dat als het wetsvoorstel ongewijzigd wordt ondertekend, een aanzienlijk deel van het cryptohandelsvolume in de detailhandel zou kunnen opdrogen. Een van de belangrijkste concurrenten van Coinbase, Binance, begon in 2019 ook met het aanleggen van een soortgelijk noodfonds. Echter, het Binance Secure Asset Fund for Users-fonds is bedoeld om gebruikers te compenseren voor beveiligingsinbreuken en andere cyber beveiliging gerelateerde problemen.

Coinbase had enorme winsten geboekt van meer dan $ 740 miljoen in het eerste kwartaal en $ 1,6 miljard van een omzet van $ 2,2 miljard in het tweede kwartaal. Deze resultaten werden geboekt in de aanloop naar het vurige debat in de Senaat. Hoge transactiekosten op het platform van bijna 9 miljoen particuliere beleggers en ongeveer 9000 institutionele beleggers, genereren voornamelijk inkomsten op de beurs.

De marktwaarde van Coinbase schommelt rond de $ 51 miljard, vanwege de mogelijkheid voor Coinbase om zulke hoge winsten te genereren op basis van bovengemiddelde transactieprijzen op zijn platform. De uitrol van nieuwe producten is een andere kostenpost die de oorlogskas mogelijk moet dekken. Coinbase is kwetsbaar voor inkomstenderving met zijn huidige zware afhankelijkheid van transactiekosten.

Om de inkomstenstromen te diversifiëren kan de beurs zich daarom richten op het lanceren van nieuwe financiële diensten.

Het bericht Om de ‘crypto-winter’ te kunnen overleven, verzamelt Coinbase een oorlogskist van $ 4 miljard verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo