Offchain Labs onthult Ethereum schaaloplossing en Series B financiering

Arbitrum One is nu live op het Ethereum mainnet en Offchain Labs is van plan haar team op te schalen naarmate het aantal projecten dat deze oplossing gebruikt blijft toenemen

Offchain Labs, een leverancier van Ethereum Layer 2 oplossingen, heeft het openbare mainnet van haar schaalplatform Arbitrum One gelanceerd, dit al volgens een kennisgeving die het bedrijf gisteren gepubliceerd heeft.

Het Offchain Labs team maakte alsmede een succesvolle financieringsronde bekend waarbij het bij nieuwe en bestaande investeerders 120 miljoen dollar ophaalde.

Volgens de persverklaring van het bedrijf leidde Lightspeed Venture Partners deze Series B financieringsronde, en ontving het van toonaangevende investeerders in de sector financieringen, zoals Polychain Capital, Alameda Research, Ribbit Capital, Pantera Capital en de miljardair Mark Cuban.

“We zijn verheugd om met onze investeerders te gaan samenwerken die het belang van het opschalen van Ethereum begrijpen en het naar de massa brengen van het Ethereum ecosysteem”, zei Steven Goldfeder, de CEO en mede-oprichter van Offchain Labs, in een verklaring.

Arbitrum One is een langverwachte Layer 2 (L2) oplossing die speciaal is ontworpen om Ethereum gebruikers een toegang tot goedkope transacties te verstrekken. Het project trekt veel ontwikkelaars aan die graag de gas kosten willen verlagen en in een veilig ecosysteem gedecentraliseerde applicaties (dApps) willen inzetten.

Nu de openbare keten live gaat en met de Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibel is, heeft het project al honderden ontwikkelaars aangetrokken. Deze groep van netwerkgebruikers willen graag van de gebruiksvriendelijke functies van de oplossing gebruik te maken, waarbij ze zelfs niet eens genoodzaakt zijn om hun eigen smart contract codes ervoor hoeven bij te werken.

Offchain Labs is van plan om een deel van deze financiering te gebruiken om haar team verder uit te breiden en van het L2 project het go-to platform voor fintech en gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) te maken.

Het team is eveneens van plan om in onderzoek en ontwikkeling te investeren om het Arbitrum platform zo nog meer te verbeteren.

Op dit ogenblik gebruiken al meer dan 400 projecten Arbitrum One, waaronder het web content platform Reddit. Andere topprojecten die deze oplossing gebruiken zijn Chainlink, Aave, Uniswap en MakerDAO.

The post Offchain Labs onthult Ethereum schaaloplossing en Series B financiering appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo