Nu gasloze muntfunctie aangeboden door de eerste NFT-marktplaats goedgekeurd in de App Store

Elon Musk uitte zijn bezorgdheid, eerder dit jaar, over de mogelijke schade waaronder het milieu te lijden heeft door de crypto-mijnindustrie. Er werd veel aandacht getrokken door deze discussie waarbij het leidde tot een breed gesprek over hoe de industrie haar ecologische voetafdruk kan verkleinen. Oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, maakte de beroemde grap dat Bitcoin (BTC)-miners in hun zoektocht naar goedkope of verspilde energie, energiearbitrageurs zijn.

Bij het vergelijken van de energie die wordt verbruikt door het gebruikelijke bankecosysteem, heeft crypto onterecht de slechte naam verdiend, volgens Saylor. Er is een project dat zich bezighoudt met energieverbruik en ook een sterke moraal van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft. Zo heeft het project $ 10.000 gedoneerd aan patiënten die aan COVID-19 in India lijden.

De eerste NFT-marktplaats die is goedgekeurd in de App Store, Curate, was een van de eerste ondertekenaars van het Carbon Crypto Accord. Bij dit akkoord beloven cryptobedrijven tegen 2030 klimaatneutraal te worden, wat de wereldwijde bezorgdheid over klimaatverandering benadrukt. De crypto-industrie vecht terug, soms geplaagd door een slecht koolstofvooruitzicht.

Toch belooft de crypto-industrie steun om de CO2-voetafdruk te verkleinen en richt zich steeds meer op hernieuwbare energie. De nonfungible token (NFT)-marktplaats is gemaakt om voor het kopen en verkopen van NFT’s, een alles-in-één-ervaring te bieden. Stablecoin USDC, creditcards en betaalpassen via Circle zijn ondersteund. Los hiervan kunnen aankopen worden gedaan met Ethereum (ETH) en Curate-tokens (XCUR).

Met een vergoeding van 4%, wat aanzienlijk lager is dan de gebruikelijke kosten, richt Curate zich op marktplaatsen zoals Opensea, Rarible en fysieke goederen/P2P-marktplaatsen zoals eBay en Facebook. Blockchain-agnostische technologie wordt door de CO2-neutrale NFT-marktplaats gebruikt en het biedt gasloze transacties. Mode, gaming en elektronica vormen de focus van de P2P-marktplaats.

Volgens Mohammed Carrim Ganey, CFO van het platform, is het doel van Curate om ongekende eenvoud naar NFT’s te brengen. En om een harmonieus ecosysteem te maken met alle belangrijke blockchain-functies, zonder complexiteit en gaskosten. Sinds de lancering in het eerste kwartaal eerder dit jaar, heeft de marktplaats al meer dan $ 7 miljoen aan handelsvolume geregistreerd.

Het heeft ook een grote aanhang vergaard met meer dan 100.000 volgers op sociale media. Er zijn bovendien meer dan 20,00 NFT’s geslagen en verkocht op het platform. Door belangrijke zoekfuncties en eigenschappen in te bedden in de metadata van de NFT’s, worden deze NFT’s platform- en ketenoverschrijdend geaggregeerd. Hierbij worden standaard hard gecodeerde NFT’s gemaakt.

De app wordt geleverd met een eigen wallet en is beschikbaar zowel op iOS als op Android. Om de gebruiker niet af te leiden, zijn er fiat op- en afritten van zijn partner Circle rechtstreeks in de app. Het doel hiervan is dat gebruikers meer tijd besteden aan de app en mogelijk meer geld binnen het ecosysteem uitgeven. Met andere giganten in deze ruimte, zoals Travala, Shopping.io, Elrond Gold, Algorand, Chainlink, Avalanche, Moonbeam en Matic, heeft Curate al partnerschappen gevormd.

Travala.com heeft het Curate-token, XCUR, toegevoegd om te betalen voor reizen of accommodatie op zijn platform. Het op blockchain gebaseerde reisplatform, een crypto-industrieleider in reisboekingen ondersteund door Binance, ondersteunt hotel- en accommodatieboekingen en omvat wereldwijd meer dan 2 miljoen accommodaties. De alles-in-één-markt integreert, in zijn blockchain-agnostische progressie, ook met Polygon om MATIC als betalingsoptie mogelijk te maken.

Ook om te munten op de populaire Layer-two-oplossing. De Curate.style-marktplaats is nu digitaal. Toch zijn er plannen om een fysieke goederenmarktplaats te introduceren en verkopers staan in de rij om deel te nemen aan het platform. Curate heeft uiteindelijk als voornaamste ambitie, het bieden van een eenvoudige blockchain interoperabele NFT-marktplaats met directe fiat aan- en uitritten.

Verder om te handelen in een gasloos ecosysteem. Curate heeft tot nu toe al zijn mijlpalen bereikt. Het is zeker een om naar te kijken en om te downloaden naar je mobiel. James Hakim, oprichter en CEO van Curate zegt dat de missie altijd is geweest om crypto eenvoudig te houden door een gasloze multichain-marktplaats te bieden voor zowel NFT’s als algemene goederen.

Het bericht Nu gasloze muntfunctie aangeboden door de eerste NFT-marktplaats goedgekeurd in de App Store verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo