Nog nooit behaalde Tether zo’n hoge winst, wat is er aan de hand met USDT?

Tether heeft een goede periode achter de rug. De uitgever van stablecoin USDT zag de marktkapitalisatie groeien en gaf ontzettend veel nieuwe tokens uit.

Ondanks een hobbelige start van 2023, gemarkeerd door meldingen van criminele activiteiten gekoppeld aan USDT, weet Tether het jaar goed af te sluiten.

Winst is 2,85 miljard dollar

Op woensdag 31 januari onthulde het door BDO uitgevoerde Tether Q4-rapport een winst van $2,85 miljard over een periode van drie maanden.

Dit bracht het volledige jaarwinst op het enorme bedrag van 6,2 miljard dollar, waarvan 65% wordt toegeschreven aan nettowinsten gegenereerd door Amerikaanse schatkistcertificaten en geldmarktfondsen.

Reserves gestegen naar 5,4 miljard dollar

Verder valt er in het getuigschrift te lezen dat de reserves van Tether’s USDT gestegen zijn met een all-time high 2,2 miljard dollar. Door deze stijging zijn de totale reserves ongeveer 5,4 miljard dollar. Dat is goed nieuws voor Tether want hier tegenover staat dat ze ongeveer 4,8 miljard dollar aan uitstaande leningen hebben.

Waarom is USDT populair?

USDT is een zogenaamde stablecoin. USD staat natuurlijk voor US Dollar en de T geeft aan wie de uitgever is, in dit geval dus Tether. Stablecoins bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere cryptocurrency’s.

Ze zijn minder volatiel, want een USDT probeert altijd 1 dollar waard te zijn. Je zou het vanuit Europe dus ook kunnen zien als een investering in een buitenlandse valuta. Daarnaast zie je dat veel traders op moment dat ze denken dat de koersen dalen, ze hun crypto inruilen voor de veiligheid van stablecoins.

Stablecoins worden gehost op een blockchain, zoals die van Solana of Ethereum. Dat betekent ook dat ze alle voordelen (en nadelen) genieten van een blockchain. Je kan dus razendsnel duizenden USDT naar je familie in Brazilië sturen, net als reguliere crypto. Probeer datzelfde bedrag maar eens via de bank te sturen. Niet alleen duurt het een week, je krijgt ook vragen als het bedrag te hoog is.

Een ander voordeel is dat je de stablecoins op je eigen walletadres kan zetten, en dat ze niet bewaard hoeven te worden bij een bank.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo