Nieuwe samenstelling voor Grayscale’s crypto-fondsen  

Grayscale, een van de bekendste vermogensbeheerder in de cryptowereld, heeft onlangs enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in drie van haar crypto-fondsen. Deze aanpassingen maken deel uit van hun routinematige kwartaalbeoordeling en brengen interessante veranderingen met zich mee voor investeerders en cryptohandelaren. 

Nieuwe samenstelling voor Grayscale fondsen 

In het Digital Large Cap Fund (GDLC) van Grayscale heeft een opmerkelijke herschikking plaatsgevonden. Bitcoin (BTC) blijft het grootste aandeel hebben in het fonds, namelijk 69,15%, gevolgd door Ethereum (ETH) met 21,90%. Andere belangrijke cryptomunten in dit fonds zijn Solana (3,65%), XRP (2,54%), Cardano (1,62%) en nieuwkomer Avalanche (AVAX) met 1,14%. Het valt op dat Polygon (MATIC) niet langer onderdeel is van dit fonds. 

Het DeFi Fund van Grayscale heeft ook enkele aanpassingen ondergaan. Zo is de Curve DAO Token (CRV) uit het fonds verwijderd. De nieuwe samenstelling omvat nu Uniswap met een aandeel van 41,11%, Lido (23,90%), MakerDAO (13,39%), Aave (12,63%) en Synthetix (8,97%). 

MATIC blijft echter wel onderdeel van het Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPxE Fund) van Grayscale. Dit fonds heeft geen nieuwe tokens toegevoegd of verwijderd. De samenstelling bestaat uit Solana (SOL) met 44,54%, Cardano (ADA) met 19,77%, Avalanche (AVAX) met 13,89%, Polkadot (DOT) met 9,75%, MATIC met 8,25% en Cosmos (ATOM) met 3,80%. 

Periodieke aanpassingen voor optimalisatie 

De aanpassingen in de fondsen van Grayscale maken deel uit van een periodieke evaluatie. Fondsenbeheerders herzien regelmatig de samenstelling van hun fondsen om deze te optimaliseren op basis van de huidige marktomstandigheden, risicoanalyses en beleggingsdoelstellingen. Grayscale maakt gebruik van de CoinDesk DeFi Select Index-methodologie om benchmarks voor haar fondsen te bepalen. 

Het bedrijf wacht momenteel ook op goedkeuring in de Verenigde Staten voor een spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Een goedkeuring zou een grote impact kunnen hebben op de cryptowereld. 

Potentieel van Grayscale’s ETF en toekomstvisie 

Grayscale staat bekend om haar vooruitstrevende benadering in de cryptomarkt. De mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zou niet alleen een mijlpaal zijn voor het bedrijf, maar ook voor de gehele crypto-industrie. Het zou een nieuwe manier van investeren in Bitcoin mogelijk maken, wat kan leiden tot een grotere adoptie en acceptatie van cryptocurrencies in het algemeen. 

All Dutch and English crypto news!

Gemini to return at least $1.1B to Earn customers in settlement with NYDFS

Gemini said that 97% of the assets should be recoverable within two months and the remaining asset balance within the next 12 months. News Own this piece...

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo