Nieuwe crypto-indexen door S&P Dow Jones gelanceerd

De indexaanbieder breidt haar reeks van digitale marktindexen met prijsgegevens van Lukka uit

De toonaangevende indexaanbieder S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) kondigde gisteren aan dat het haar Digital Market Indices, een reeks van indexen voor cryptogeld, uitbreidt.

Vooral bekend om haar belangrijke traditionele financiële indicatoren zoals de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500, is S&P DJI de grootste leverancier van op indexen gebaseerde gegevens, concepten en onderzoek, terwijl haar indexen meer dan alle andere voor investeringen in activa gebruikt worden.

De nieuwe indexen zullen aan de digitale activa benchmarks toe worden gevoegd die onlangs als de S&P Digital Market Indices gelanceerd zijn. De bestaande benchmarks zijn de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index, plus de S&P Cryptocurrency MegaCap Index, die de prestaties van zowel Bitcoin als Ethereum volgt.

De toevoegingen van gisteren omvatten de S&P Broad Digital Market (BDM) Index, die een brede cryptomarkt weerspiegelt door de prestaties van op de beurs genoteerde digitale activa te tracken die aan de minimumvereisten voor liquiditeit en marktkapitalisatie voldoen.

Er werden gisteren tevens vier subsets van de BDM gelanceerd, namelijk de S&P Cryptocurrency LargeCap Index die de prestaties meet van de crypto’s met de grootste marktkapitalisaties, de S&P Cryptocurrency BDM Ex-LargeCap Index die de munten in de LargeCap Index uitsluit, de S&P Cryptocurrency BDM Ex-MegaCap Index die Bitcoin en Ethereum uitsluit, en de S&P Cryptocurrency LargeCap Ex-MegaCap Index die bestaat uit de munten op de LargeCap Index afgezien van Bitcoin en Ethereum.

Het blockchain native technologiebedrijf Lukka levert de prijsgegevens voor de crypto indexen aan door van zijn geaggregeerde gegevensservices zoals Lukka Prime gebruik te maken, de eerste crypto-activa prijsmethode die op de reële marktwaarde gericht is.

Het nieuws weerspiegelt de groei van de cryptomarkt en de groeiende behoefte aan transparante benchmarking. De cryptovaluta’s zouden dankzij de lancering van de digitale marktindexen toegankelijker en gemakkelijker door beleggers te evalueren moeten zijn.

Peter Roffman, de Global Head of Innovation and Strategy van S&P DJI, merkte op: “Al meer dan een eeuw bieden onze indexen inzicht in hoe de markten presteren. Nu, dankzij de introductie van de S&P Cryptocurrency Broad Digital Market Index, bieden we dat inzicht aan crypto-investeerders. De uitbreiding van onze Digital Market Indices familie biedt één van de breedste momentopnamen tot nu toe van deze snelgroeiende activaklasse met daarbij de mogelijkheid om op marktkapitalisatie te segmenteren. We zijn verheugd om dit aanzienlijke niveau van extra transparantie naar de cryptomarkt te brengen”.

The post Nieuwe crypto-indexen door S&P Dow Jones gelanceerd appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo