Nieuwe crypto-indexen door S&P Dow Jones gelanceerd

De indexaanbieder breidt haar reeks van digitale marktindexen met prijsgegevens van Lukka uit

De toonaangevende indexaanbieder S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) kondigde gisteren aan dat het haar Digital Market Indices, een reeks van indexen voor cryptogeld, uitbreidt.

Vooral bekend om haar belangrijke traditionele financiële indicatoren zoals de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500, is S&P DJI de grootste leverancier van op indexen gebaseerde gegevens, concepten en onderzoek, terwijl haar indexen meer dan alle andere voor investeringen in activa gebruikt worden.

De nieuwe indexen zullen aan de digitale activa benchmarks toe worden gevoegd die onlangs als de S&P Digital Market Indices gelanceerd zijn. De bestaande benchmarks zijn de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index, plus de S&P Cryptocurrency MegaCap Index, die de prestaties van zowel Bitcoin als Ethereum volgt.

De toevoegingen van gisteren omvatten de S&P Broad Digital Market (BDM) Index, die een brede cryptomarkt weerspiegelt door de prestaties van op de beurs genoteerde digitale activa te tracken die aan de minimumvereisten voor liquiditeit en marktkapitalisatie voldoen.

Er werden gisteren tevens vier subsets van de BDM gelanceerd, namelijk de S&P Cryptocurrency LargeCap Index die de prestaties meet van de crypto’s met de grootste marktkapitalisaties, de S&P Cryptocurrency BDM Ex-LargeCap Index die de munten in de LargeCap Index uitsluit, de S&P Cryptocurrency BDM Ex-MegaCap Index die Bitcoin en Ethereum uitsluit, en de S&P Cryptocurrency LargeCap Ex-MegaCap Index die bestaat uit de munten op de LargeCap Index afgezien van Bitcoin en Ethereum.

Het blockchain native technologiebedrijf Lukka levert de prijsgegevens voor de crypto indexen aan door van zijn geaggregeerde gegevensservices zoals Lukka Prime gebruik te maken, de eerste crypto-activa prijsmethode die op de reële marktwaarde gericht is.

Het nieuws weerspiegelt de groei van de cryptomarkt en de groeiende behoefte aan transparante benchmarking. De cryptovaluta’s zouden dankzij de lancering van de digitale marktindexen toegankelijker en gemakkelijker door beleggers te evalueren moeten zijn.

Peter Roffman, de Global Head of Innovation and Strategy van S&P DJI, merkte op: “Al meer dan een eeuw bieden onze indexen inzicht in hoe de markten presteren. Nu, dankzij de introductie van de S&P Cryptocurrency Broad Digital Market Index, bieden we dat inzicht aan crypto-investeerders. De uitbreiding van onze Digital Market Indices familie biedt één van de breedste momentopnamen tot nu toe van deze snelgroeiende activaklasse met daarbij de mogelijkheid om op marktkapitalisatie te segmenteren. We zijn verheugd om dit aanzienlijke niveau van extra transparantie naar de cryptomarkt te brengen”.

The post Nieuwe crypto-indexen door S&P Dow Jones gelanceerd appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo