‘Nieuwe crypto-bullmarkt begint in juni’

Mark Yusko is de oprichter en CEO van Morgan Creek Capital, een beleggingsfonds dat bijna 2 miljard dollar aan beleggingen beheert voor zijn klanten. Morgan Creek richt zich met name op digitale assets en daar is oprichter Mark Yusko dan ook extreem bullish over. In een nieuw interview met Blockworks Macro voorspelt Yusko dat de “crypto-zomer” in juni al begint.

Louter positieve signalen

Het zit blijkbaar niet in de aard van Yusko om negatief te zijn over Bitcoin, want hij slaagt erin om overal positieve signalen te zien. Bijvoorbeeld als het gaat over de bankencrisis. Volgens Yusko zou het heel normaal zijn als Bitcoin temidden van die ellende zou dalen, maar dat is natuurlijk niet gebeurd. Integendeel zelfs.

“Het is in mijn optiek interessant dat je zou zeggen dat Bitcoin een lastig jaar had gekregen als we van tevoren wisten dat 2023 het jaar van de grootste bankimplosies uit de geschiedenis zou zijn”, aldus Yusko. “In plaats daarvan is Bitcoin significant gestegen, ik denk dat daar waardevolle informatie inzit.”

Daarmee bedoelt Yusko natuurlijk dat de markt hiermee aangeeft dat zij Bitcoin in toenemende mate beoordelen als een veilige haven in tijden van economische rampspoed. Dat heeft Bitcoin in ieder geval gedeeltelijk bewezen de afgelopen periode. Al moet nog blijken hoe het gaat als we straks echt in een recessie terechtkomen.

Bullmarkt in aantocht?

Afgelopen maand was Yusko nog iets te optimistisch over het koersverloop van Bitcoin. Eerder sprak de fondsbeheerder nog uit dat de bullmarkt of “crypto-zomer” voor Bitcoin en de rest van de markt op zijn verjaardag zou beginnen. Zijn verjaardag was echter op 18 april en dat is al even geleden.

We kunnen op dit moment niet met een strak gezicht beweren dat Bitcoin al aan een nieuwe bullmarkt is begonnen. Het jaar 2023 is tot nu toe een zegen voor de markt als je het koersverloop vergelijkt met 2022, maar een bullmarkt is het nog niet.

Daarvoor zitten we ook nog te ver van de huidige all-time high van ongeveer 69.000 dollar. Gezien de macro-economische omstandigheden is het ook nog maar de vraag of we die koers op de korte termijn weer aantikken.

Bitcoin heeft in zijn gehele levensloop nog nooit zulke hoge rentes gezien als vandaag (zie bovenstaande grafiek). Wat dat betreft is het echt nog maar de vraag hoe Bitcoin zich in dit nieuwe klimaat gaat gedragen.

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo