NFT verkopen bereiken 10,7 miljard dollar in het derde kwartaal

De totale omzet over het derde kwartaal vertegenwoordigt een stijging van 704%, waarvan de meeste verkopen in augustus en september plaatsvonden

De totale verkopen binnen de non-fungible token (NFT) markt steeg in het laatste kwartaal tot 10,7 miljard dollar, zo blijkt uit gegevens van DappRadar.

Een rapport die door de NFT tracking site gepubliceerd werd, geeft aan dat de NFT verkopen in het derde kwartaal van 2021 met 704% zijn gestegen, waardoor de volumes in de voorgaande twee kwartalen daarbij in het niet vallen.

Uit deze gegevens blijkt dat de totale omzet in dit kwartaal meer dan 10,7 miljard dollar bedroeg, wat een stijging van 1,3 miljard dollar is ten opzichte het tweede kwartaal. Vergeleken met het eerste kwartaal zag de NFT markt zelfs een stijging van meer dan 9 miljard dollar, aangezien het totale verkoopcijfer in het eerste kwartaal iets meer dan 1,2 miljard dollar bedroeg.

De op Ethereum gebaseerde NFT aanbiedingen hadden volgens DappRadar met 78% het hoogste volume, terwijl Ronin ongeveer 20% van het volume voor haar rekening nam.

De on- en off-chain gegevens van DappRadar laten zien dat het totale volume voor 2021 begin oktober 13,2 miljard dollar bedraagt. Het grootste deel van het NFT volume werd hierbij in augustus en september geregistreerd, omdat de belangstelling voor crypto’s toen opnieuw toenam.

De groei op jaarbasis staat over het geheel op een ongelooflijke 38,060%, meldde DappRadar in het rapport.

Axie Infinity boomde

OpenSea registreerde een gigantische omzet van 3,4 miljard dollar. Dit dankzij een behoorlijke opleving in de verkoop in augustus, wat op bijna een derde van het totale volume neerkomt dat in de NFT markt omgaat. In totaliteit heeft OpenSea dit jaar al een omzet van 7,96 miljard dollar behaald, waarbij Axie Infinity op het moment van schrijven het op één na hoogste volume van 2,35 miljard zag. CryptoPunks heeft met 1,43 miljard dollar het op twee na hoogste volume.

Axie Infinity ervoer al volgens gegevens van DappRadar de meeste groei onder de ‘play-to-earn’ NFT’s, waarmee in het derde kwartaal 776 miljoen dollar verdiend werd.

De meeste NFT verkopen bevinden zich in het 101 tot 1.000 dollar bereik

De gegevens van NonFungible.com tonen aan dat de meeste verkopen in het laatste kwartaal in het 101 tot 1.000 dollar bereik plaatsvonden, wat goed is voor bijna 63% van het totale kwartaal volume.

Het bereik van 1.001 tot 10.000 dollar was daarbij goed voor ongeveer 20% van de kwartaalomzet, terwijl de NFT’s met een waarde van minder dan 100 dollar ongeveer 17% van het volume bedroeg.

The post NFT verkopen bereiken 10,7 miljard dollar in het derde kwartaal appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo