Nederland stijgt 13 plekken in crypto ranglijst door hoge aantal nodes en ICO’s, Duitsland nummer 1

Als het aan Coincub ligt, is Duitsland het vriendelijkste land voor crypto. Dit heeft vooral te maken met het cryptobeleid van het land, wat erg progressief is. Nederland steeg maar liefst 13 plekken in deze ranglijst door verschillende factoren.

El Salvador verrassend laag

Dit nieuws kwam naar voren uit de Coincub’s Global Crypto Ranking van Q1 2022. Het besluit om Duitsland op nummer één te zetten, kwam omdat cryptobeleggingen deel uitmaken van de binnenlandse spaarsector. Daarnaast is het land de nummer één met het aantal bitcoin nodes en is het beleid omtrent belasting is erg progressief. Met de score van Duitsland stootte het Singapore van de eerste plek.

BRON: Coincub

Nu zal je vast denken: Singapore? Niet El Salvador? Waarom El Salvador niet op nummer één kwam te staan, heeft te maken met de indicatoren die Coinhub overweegt in deze ranking. Het land – dat bitcoin accepteert als wettig betaalmiddel – staat hierdoor op nummer 36. Om hoger te staan in andere kwartalen, moet het land gebied winnen met de beschikbaarheid van beurzen en wallets, en met decentralized finance (De-Fi).

De score van Nederland

Nu zijn we natuurlijk allemaal benieuwd op welke score ons kikkerlandje uitkwam; Nederland staat op nummer 7 in deze ranking. Dat is een flink verschil met de vorige, waar we op nummer 30 belandden. Op dit moment staan we onder Hong Kong en boven Frankrijk.

De flinke stijging heeft vooral te maken met de hoge aantallen nodes en ICO’s, die hier als paddenstoelen uit de grond schieten.

“Nederland krijgt 7/10 voor zijn mix van brede culturele acceptatie van crypto. Het staat open voor beleggen en mensen kunnen crypto ongehinderd uitgeven, maar er is geen specifieke leiding van de overheid over regelgeving of strategie.”

BRON: Coincub

“Nederland heeft een zeer gemotiveerde crypto-economie en zijn financiële instellingen staan zeer open voor cryptohandel en -uitgaven. Het land heeft een van de hoogste scores in onze ranglijst voor Bitcoin Nodes, samen met hoge scores voor het aantal ICO-startups. Een absolute crypto-kandidaat”, aldus Coincub.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin en crypto krijgen het zwaar tot eind 2023, maar daarna volgt grote opleving

De koersen van bitcoin en vrijwel alle andere cryptocurrency's verkeren al een tijdje in zwaar weer. Volgens Bobby Ong wordt het er de komende 12...

Duur grapje: 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s

Wist je dat iemand ooit 10.000 bitcoins heeft betaald voor twee pizza's? Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde...

Crypto gaming and the monkey run: How we should build the future of GameFi

You've seen it before. An amazingly talented gaming founder teams up with a top-tier studio, promising to create a wondrous game experience built on the...

How to incorporate a DAO and issue tokens to be ready to raise money from VCs

What is a DAO? A DAO, or decentralized autonomous organization, is an online-based organization that exists and operates with no single leader or governing body. DAOs...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo