Nederland beleeft grootste daling in crypto-interesse ter wereld

Crypto is er het afgelopen jaar niet aantrekkelijker op geworden. De belangstelling voor cryptocurrency wereldwijd is dit jaar 16,6% lager dan het gemiddelde van 2021. De bearmarkt zorgde ervoor dat veel mensen de markt verlieten, en deze desinteresse in crypto is het allergrootste in Nederland.

Nederland op nummer 1 van dalers

Bitcoin is dit jaar meer dan de helft gezakt, waardoor de hele wereld minder geïnteresseerd raakte in crypto. De grootste daling in belangstelling is Nederland, waar 37% minder mensen belangstelling hadden voor crypto. Ons land werd hierin gevolgd door Ierland (30%) en Nieuw-Zeeland (28%).

Het land waarin de belangstelling het meeste is gegroeid komt niet als een verrassing. De Centraal-Afrikaanse Republiek overtreft elk land ter wereld met een stijging van bijna 600%. Het Afrikaanse land heeft dit jaar namelijk bitcoin geadopteerd als een wettig betaalmiddel. Het is dus logisch dat zo’n land flinke sprongen maakt.

De interesse in andere Afrikaanse landen groeide ook erg hard, terwijl het in de rest van de wereld niet zo hard ging. Nogmaals in gedachten nemende dat bitcoin dit jaar zoveel is gedaald, is het bijna opmerkelijk dat landen als Marokko en Kenia geïnteresseerder raakten in crypto. In Marokko steeg de belangstelling met 61% en in Kenia met 55%.

‘Het is logisch’

Een data analist van CoinJournal, Dan Ashmore, vindt het niet gek dat er in het afgelopen jaar minder interesse was: “Het is logisch dat de belangstelling daalt in tijden van laagconjunctuur, vooral gezien de hysterie van vorig jaar. De menselijke natuur dicteert dat we allemaal betrokken willen raken als het goed gaat.” En dat deed het niet natuurlijk.

Over het algemeen is iedereen minder enthousiast geworden over crypto. De daling van de interesse over de hele wereld is 16,6%. Nederland haalde dat gemiddelde vooral erg naar beneden, maar zo ook de Verenigde Staten.

De VS heeft in sinds 2021 meer dan een kwart minder zoekvolume gehad naar crypto. Met een 26% bekleden zij de vierde plek van ‘minst geïnteresseerde landen’. Wellicht dat een nieuwe bullmarkt weer verandering kan brengen in deze cijfers.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo