Nadat Altair-upgrade duidelijk pad naar fusie laat zien, bereikt Ethereum nieuwe ATH

Volgens de ETH/USD-prijsindexen op Coinbase en CoinMarketCap is de prijs van Ether (ETH) vrijdag gestegen naar een nieuwe all-time high (ATH) toen deze $ 4.400,97 bereikte rond 01:02 uur UTC. ETH is nu geprijsd op $ 4380 op het moment van schrijven, waarbij het activum met ongeveer 46,6% is gestegen sinds begin oktober. De vorige ATH was slechts acht dagen geleden, geeft de prijsindex van CoinMarketCap aan.

Het actief bereikte hierbij op 21 oktober een prijs van $ 4.308,48. Sinds ETH op 21 juli daalde tot ongeveer $ 1780 is het in stijgende lijn en het heeft sindsdien 147% winst geboekt om te stijgen naar een nieuw punt van koersvorming. De Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-update had een succesvolle start, met op dat moment 98,7% van de nodes geüpgraded, werd gemeld door Cointelegraph.

Een belangrijke factor die de weg vrijmaakte voor de fusie met het Ethereum-mainnet en de overgang naar een proof-of-stake consensusmechanisme in Ethereum 2.0, is een succesvolle Altair-upgrade naar de Beacon Chain. Het gebruik van het platform in de bloeiende gedecentraliseerde financiële en non-fungible token-sectoren, hebben het succes van Ethereum ook aangedreven.

De aanhoudende stijgende vraag naar Ether in de toekomst wordt benadrukt door DeFi en NFT’s. Verder werken deze zo positief voor de bullish vooruitzichten in het vierde kwartaal van 2021 en mogelijk in 2022. Ethereum heeft ook belangrijke upgrades ondergaan sinds juli. De Londense hard fork onder meer, die een deflatoir verbrandingsmechanisme voor de activa introduceerde als onderdeel van de vergoedingenstructuur van het netwerk.

De laatste tijd is het algemene marktsentiment in crypto ook positief geweest. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft hierbij meerdere op Bitcoin-futures gebaseerde exchange-traded funds goedgekeurd om te lanceren op de New York Stock Exchange. In de nasleep van het nieuws bereikte Bitcoin (BTC) nieuwe all time highs.

Het bericht Nadat Altair-upgrade duidelijk pad naar fusie laat zien, bereikt Ethereum nieuwe ATH verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

How AI is changing crypto: Hype vs. reality

In the latest Cointelegraph Report, we sought to find out the real value AI brings to the crypto industry beyond the hype surrounding the technology....

US House committee leadership threatens to subpoena SEC over FTX docs

Rep. Patrick McHenry, who chairs the United States House Financial Services Committee, has suggested that he may try to subpoena the Securities and Exchange Commission...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo