Nadat Altair-upgrade duidelijk pad naar fusie laat zien, bereikt Ethereum nieuwe ATH

Volgens de ETH/USD-prijsindexen op Coinbase en CoinMarketCap is de prijs van Ether (ETH) vrijdag gestegen naar een nieuwe all-time high (ATH) toen deze $ 4.400,97 bereikte rond 01:02 uur UTC. ETH is nu geprijsd op $ 4380 op het moment van schrijven, waarbij het activum met ongeveer 46,6% is gestegen sinds begin oktober. De vorige ATH was slechts acht dagen geleden, geeft de prijsindex van CoinMarketCap aan.

Het actief bereikte hierbij op 21 oktober een prijs van $ 4.308,48. Sinds ETH op 21 juli daalde tot ongeveer $ 1780 is het in stijgende lijn en het heeft sindsdien 147% winst geboekt om te stijgen naar een nieuw punt van koersvorming. De Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-update had een succesvolle start, met op dat moment 98,7% van de nodes geüpgraded, werd gemeld door Cointelegraph.

Een belangrijke factor die de weg vrijmaakte voor de fusie met het Ethereum-mainnet en de overgang naar een proof-of-stake consensusmechanisme in Ethereum 2.0, is een succesvolle Altair-upgrade naar de Beacon Chain. Het gebruik van het platform in de bloeiende gedecentraliseerde financiële en non-fungible token-sectoren, hebben het succes van Ethereum ook aangedreven.

De aanhoudende stijgende vraag naar Ether in de toekomst wordt benadrukt door DeFi en NFT’s. Verder werken deze zo positief voor de bullish vooruitzichten in het vierde kwartaal van 2021 en mogelijk in 2022. Ethereum heeft ook belangrijke upgrades ondergaan sinds juli. De Londense hard fork onder meer, die een deflatoir verbrandingsmechanisme voor de activa introduceerde als onderdeel van de vergoedingenstructuur van het netwerk.

De laatste tijd is het algemene marktsentiment in crypto ook positief geweest. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft hierbij meerdere op Bitcoin-futures gebaseerde exchange-traded funds goedgekeurd om te lanceren op de New York Stock Exchange. In de nasleep van het nieuws bereikte Bitcoin (BTC) nieuwe all time highs.

Het bericht Nadat Altair-upgrade duidelijk pad naar fusie laat zien, bereikt Ethereum nieuwe ATH verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo