Naarmate institutionele beleggers ingaan op ETH-futures keert Ethereum-prijs terug naar $ 3K

Op 26 september maakte Ethereum’s native token, Ether (ETH), een opleving na een enorme daling eerder deze week. Hierdoor daalden de prijzen op Coinbase tot $ 2.651. De ETH/USD-wisselkoers bereikte een intraday-high van $ 3030 waarbij de koers met 3,63% steeg. Vergeleken met het laagste punt van de week tot nu toe op $ 2.651, had de opwaartse beweging een opwaartse retracement van 14,3%.

Dit toont aan dat ondanks mogelijke tegenwind, traders probeerden hun bullish bias te behouden. Als gevolg van een golf van problemen die voortkwamen uit China, daalden de Ether-prijzen vorige week. Een tumult op de onroerendgoedmarkt met zware schulden in China leidde tot een uitverkoop op de wereldwijde aandelenmarkten. Hierna hebben handelaren maandag massaal crypto-activa gedumpt.

Er volgde een reboundbeweging later in de week. Echter, nadat de People’s Bank of China herhaalde dat cryptotransacties illegaal zijn, kreeg deze vrijdag opnieuw een uitverkoop. Ethereum-bulls behielden toch hun voet aan de grond en duwden de prijzen terug tot boven $ 3.000, een psychologisch weerstandsniveau. Voor sommige top crypto-activa waren de sentimenten identiek.

De benchmark-cryptocurrency Bitcoin bereikte hierbij een intraday-high van $ 43.767 op Coinbase, na een opwaartse beweging van 2,49%. De native asset van Uniswap exchange, UNI, deed het ondertussen ook hoger met meer dan 19%. Het werd bovendien de best presterende crypto-asset in de afgelopen 24 uur. De grootste rivalen van Ethereum, Cardano (ADA) en Solana (SOL), presteerden tegelijkertijd slecht.

ADA/USD daalde hierbij meer dan 5% en SOL/USD verloor meer dan 3% op een aangepast tijdsbestek van 24 uur.

Vraag vanuit institutionele beleggers

Ook na een bullish rapport van JPMorgan & Chase, volgden de Ethereum-winsten. Institutionele beleggers zijn begonnen hun blootstelling aan Ethereum-markten te vergroten, merkte het rapport op. De belangrijkste drijfveer achter de interesse van investeerders in Ethereum, werd de aanhoudende rage in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en nonfungible token (NFT) sector, genoemd door analisten bij JPMorgan.

De 21-daagse gemiddelde Ethereum Futures-premie klom tot 1% boven de spot ETH-prijzen, voegden de analisten eraan toe. Ze verwezen hierbij naar de Chicago Mercantile Exchange (CME) gegevens die sinds augustus zijn geregistreerd. Een recordaantal Ether-tokens werd teruggetrokken uit alle crypto-uitwisselingen, volgens gegevens van CryptoQuant. Het JPMorgan-rapport viel samen met dit aantal.

De netto ETH-reserves waren op handelsplatforms gedaald tot 18,44 miljoen ETH, op het moment van publicatie. Vergeleken met een jaar geleden was het 23,94 miljoen ETH. Een mogelijke verdere prijsopleving in Ethereum-markten, wordt ook verwacht door onafhankelijke analist PostyXBT. En hij merkt op dat de laatste dalingen van de cryptocurrency het binnen een klassiek accumulatiebereik hadden geduwd.

De analist merkte op dat wekelijkse afsluiting vandaag even belangrijk is voor ETH omdat de prijs de vorige reekshoogten als ondersteuning test. Het lijkt PostyXBT een logisch gebied om een hoger dieptepunt te maken en hij gaf aan hier meer voor lange termijn bags/swing-handel gekocht te hebben. Volgens PostyXBT ziet de Risk/Reward ratio er gunstig uit, na een correctie van 33% van de lokale top.

Het bericht Naarmate institutionele beleggers ingaan op ETH-futures keert Ethereum-prijs terug naar $ 3K verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo