Naar verluidt gaat Japan actie ondernemen om crypto wereldwijd onder de loep te nemen

Voor het reguleren van digitale valuta’s op wereldwijde schaal, versterkt Japan zijn inspanningen. Naar verluidt zijn verwante overheidsinstanties hierbij op zoek naar personeel om strengere regels op te leggen. Reuters meldde vrijdag dat Japanse regelgevers nieuwe zorgen hebben geuit over de enorme groei van de markt voor cryptocurrency. De regelgevers waarschuwen met name voor stablecoins.

Naar verluidt zeiden drie Japanse functionarissen dat Tokio bereid is om samen te werken met wereldwijde financiële regelgevers om strengere regels voor particuliere digitale valuta te ontwikkelen. Zij voegden eraan toe dat de regelgevers van de G7- en G20-groep hebben opgeroepen tot strengere regels voor fiat-gekoppelde stablecoins.

Een functionaris gaf aan dat Japan de zaken niet langer onbeheerd kan achterlaten nu de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta zo snel gaan. Het Japanse ministerie van Financiën overweegt om het personeelsbestand uit te breiden om zijn inspanningen voort te zetten om de sector wereldwijd onder de loep te nemen, volgens het rapport. Naar verluidt heeft het Financial Services Agency (FSA) van het land al een nieuwe eenheid opgericht om toezicht te houden op de regulering van digitale valuta.

Volgens de functionarissen heeft de nieuwe FSA-eenheid, gelanceerd op 8 juli, tot doel bredere cryptomarkten te monitoren en zich te concentreren op gedecentraliseerde financiën. Laatstgenoemde is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van gecentraliseerde financiële tussenpersonen. Te midden van de crypto-industrie die recentelijk meer aandacht trekt van wereldwijde regelgevers, is het nieuws verschenen.

Stablecoins, een soort cryptocurrency gekoppeld aan activa of fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, is waarvoor veel autoriteiten in het bijzonder waarschuwen. Voor het behouden van de controle over geld hebben Centrale Banken over de hele wereld, specifiek de Centrale Bank digitale valuta (CBDC), digitale versies van nationale fiat-valuta’s onder druk gezet. Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, gaf woensdag aan dat een Amerikaanse CBDC de behoefte aan privéopties zoals Bitcoin (BTC) en stablecoins zou verminderen.

Fan Yifei, de plaatsvervangend gouverneur van de People’s Bank of China, betoogde vorige week dat de snelle ontwikkeling van particuliere betalingssystemen “zeer alarmerend” is. En Yifei waarschuwde dat stablecoins een ernstige bedreiging vormen voor wereldwijde financiële en afwikkelingssystemen.

Het bericht Naar verluidt gaat Japan actie ondernemen om crypto wereldwijd onder de loep te nemen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo