Na Ethereum en Binance Smart Chain exploit, is Bitmart gehackt voor $ 200 miljoen

In een hot wallet-compromis dat werd gehost via de Ethereum- en Binance Smart Chain-blockchains, verloor crypto-uitwisseling Bitmart bijna $ 200 miljoen. Peckshield onthulde de Bitmart-hack van $ 200 miljoen voor het eerst. Peckshield, een blockchain-beveiligings- en data-analysebedrijf, identificeerde eerst een overdracht van ongeveer $ 100 miljoen via de Ethereum-blockchain.

Een gelijktijdige hack van $ 96 miljoen over de BSC-reserves van de crypto-uitwisseling, werd door het team onthuld bij nader onderzoek. Een mix van meer dan 20 tokens, waaronder altcoins zoals Binance Coin (BNB), Safemoon, BSC-USD en BNBBPay (BPay), zijn door de hackers gestolen. In de hack werden ook grote hoeveelheden meme-coins zoals BabyDoge, Floki en Moonshot gecompromitteerd.

De hack was een eenvoudig geval van transfer-out, swap en wash, volgens Peckshield. Via Twitter werd de hack later als een grootschalige beveiligingsinbreuk op ETH- en BSC-hot wallets bevestigd door Bitmart-CEO Sheldon Xia. Hij gaf aan dat ze nu nog bezig zijn met het afronden van de mogelijke gebruikte methoden. Volgens Xia konden de hackers activa ter waarde van ongeveer 150 miljoen dollar onttrekken.

Het cryptocurrency-leenplatform Celsius bevestigde een verlies van $ 50 miljoen in de exploit van het gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol BadgerDAO. Dit lijkt op een voortdurende bedreiging voor het crypto-ecosysteem. Donderdag kwamen de eerste rapporten over BadgerDAO’s beveiligingsinbreuk aan het licht. Het protocol kondigde hierbij officieel aan dat het woensdag meerdere exporten van ongeoorloofde opnames van gebruikersgelden heeft ontvangen.

Het Badger-team nam preventieve maatregelen vergelijkbaar met Bitmart, bleef het probleem onderzoeken en pauzeerde alle slimme contracten op het protocol om verdere verliezen te voorkomen.

Het bericht Na Ethereum en Binance Smart Chain exploit, is Bitmart gehackt voor $ 200 miljoen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo