Morgan Stanley wil 15.000 brokers inzetten om Bitcoin ETF te verkopen

Morgan Stanley en andere grote partijen waren de eerste maanden huiverig om de nieuwe Spot Bitcoin ETFs bij hun klanten aan te bieden. Nu is er een duidelijke verandering zichtbaar. Waar het in eerste instantie alleen mogelijk was voor klanten om de Bitcoin ETFs op aanvraag te kopen, wil Morgan Stanley nu 15.000 brokers inzetten om Bitcoin aan te bieden bij hun klanten.

Morgan Stanley begint de Bitcoin revolutie?

Begint de Bitcoin revolutie in de traditionele financiële wereld bij Morgan Stanley? Dat zou zomaar kunnen, want deze grote speler binnen de investeringswereld is van plan om een team van 15.000 verkopers in te zetten om de Bitcoin ETF aan te bieden.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Ze willen dat echter wel voorzichtig doen, wat betekent dat ze klanten aanraden om met bepaalde limieten te werken. Wat dat betreft zal het in beginsel niet compleet uit de hand lopen, maar het is wel degelijk een interessante ommezwaai.

“We willen het in ieder geval heel voorzichtig aanpakken. We gaan ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft, maar wel op een gecontroleerde manier”, aldus een bestuurder van Morgan Stanley.

De concurrentie van Morgan Stanley pakte het in beginsel op vergelijkbare wijze aan. Bank of America’s Merrill Lynch en Wells Fargo introduceerden de Spot Bitcoin ETFs vrijwel meteen na de lancering, maar alleen voor klanten die daar specifiek om vroegen.

Nu begint dat dus te veranderen.

Strenge eisen bij Merrill Lynch

Bij Merrill Lynch is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om de Spot Bitcoin ETFs te kopen als klanten tenminste 10 miljoen dollar aan assets bezitten. Mensen die dat kapitaal niet hebben kunnen geen toegang krijgen tot de Bitcoin ETFs.

Dat zou op korte termijn ook kunnen veranderen, maar vertegenwoordigers van zowel Merrill Lynch als Wells Fargo weigerden tegenover Advisorhub commentaar te geven op deze situatie.

Vanguard is op dit moment het meest beroemde en grootste platform dat heeft besloten om de Spot Bitcoin ETFs helemaal niet aan te bieden. Zij geloven niet dat Bitcoin een rol hoort te spelen in lange-termijn portfolio’s van investeerders.

Dat is natuurlijk ook een keuze die je kunt maken.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo