Mogelijk bereidt Reddit zich voor om zijn eigen NFT-platform te lanceren

Het lijkt erop dat Social-mediaplatform Reddit werknemers in dienst neemt voor het ondersteunen van het ontwerp, de bouw en het onderhoud van een non-fungible token-platform (NFT). Reddit is op zoek naar een senior backend-engineer, volgens een Greenhouse-vacature, voor een platform dat verantwoordelijk is voor miljoenen gebruikers om door NFT ondersteunde digitale goederen te maken, kopen, verkopen en gebruiken.

Ten minste vijf jaar ervaring in backend-ontwikkeling en het vermogen om complexe gedistribueerde systemen te maken en uit te voeren die onder hoge belasting werken, zijn enkele van de eisen voor de functie. Als er één ding is dat opgemerkt is bij NFT’s, volgens de vacature, dan is het dat ze ook een ongelooflijke kracht hebben om een gevoel van participatie en verbondenheid te creëren.

Volgens de vacature duikt er bij elk nieuw NFT-project een levendige gemeenschap van eigenaren op. Massaal komen fans van de grootste makers en merken van vandaag om digitale goederen rechtstreeks van hen te kopen. Het doel is om deze makers en merken te ondersteunen, exclusieve toegang te krijgen en een groter gevoel van verbondenheid met hen te voelen.

Volgens Reddit, in zijn vacature oproep, zal dit in de loop van de tijd alleen maar groeien en zullen NFT’s een centrale rol spelen in de manier waarop fans hun favoriete makers en gemeenschappen ondersteunen. Al jaren werkt Reddit als een medium om crypto-gebruikers samen te brengen. De subreddits van het platform zijn hierbij grotendeels verantwoordelijk voor het oppompen van prijzen van tokens, waaronder Dogecoin (DOGE).

Door bepaalde inhoud te plaatsen om beloningen te verdienen, kunnen gebruikers ook de Community Points van het platform verdienen. Deze zijn digitale valuta-achtige tokens in de vorm van Moons of Bricks. Sociale-mediaplatforms hebben ook gewerkt om de technologie te ondersteunen, zo niet om een concurrent voor OpenSea te creëren. Terwijl sommige crypto-uitwisselingen langzaam hun eigen NFT-marktplaatsen lanceren.

Novi-wallet zou waarschijnlijk NFT’s ondersteunen, liet sociale mediagigant Facebook doorschemeren. En in september onthulde Twitter dat het eraan werkte om gebruikers een NFT als hun profielfoto te laten weergeven. Reddit zei dat de NFT-beweging nog maar net is begonnen.

Het bericht Mogelijk bereidt Reddit zich voor om zijn eigen NFT-platform te lanceren verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo