Mogelijk al in oktober Bitcoin ETF: wat kan je verwachten?

Waarschijnlijk kunnen we deze maand al een bitcoin ETF verwachten. Dat vertelt Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg. Hij heeft het dan wel op bitcoin ETF’s die gebaseerd zijn op futures.

Bitcoin ETF’s en futures?

Veel technische termen, wat betekent dit allemaal? Door te investeren in een bitcoin ETF kan je als belegger blootstelling krijgen aan de bitcoin koers, zonder zelf daadwerkelijk bitcoin te hoeven bezitten. Het beheer wordt uit handen genomen door een vermogensbeheerder.

Voor investeerders die weinig technische kennis hebben over wallets, of voor diegenen die daar geen moeite in willen steken, is een bitcoin ETF een ideale oplossing.

Eric Balchunas heeft het nu over bitcoin ETF’s die zijn gebaseerd op futures. Door te investeren in een futures-contract speculeer je op het prijsverloop van bitcoin.

Dat doe je door af te spreken om bitcoin te kopen of te verkopen op een afgesproken datum, tegen een afgesproken prijs. Op die manier kan je winst maken als de koers stijgt, maar ook als de prijs daalt.

Komt er een bitcoin ETF die gebaseerd is op futures-contracten, dan kunnen investeerders dus speculeren op het prijsverloop van bitcoin zonder de cryptocurrency zelf te hoeven bezitten.

Waarschijnlijk deze maand

Terug naar Eric Balchunas, volgens hem is er een kans van 75% dat de aanvragen hieronder worden goedgekeurd. Het gaat om de aanvragen van ProShares, Invesco, VanEck, Valkyrie en Galaxy.

Vrij vertaald staat er het volgende in de tweet: ‘Ja, de SEC heeft zijn uitspraak voor bitcoin ETF’s uitgesteld MAAR dat geldt voor fysiek-ondersteunde ETF’s die vallen onder ’33 ACT.’

Balchunas heeft het dan over de ‘klassieke bitcoin ETF’s’, die de koers van bitcoin volgen met BTC als onderpand. Het gaat over de ETF’s waar wij dit weekend over hebben geschreven: Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust en Kryptoin Bitcoin ETF.

Maar de bitcoin ETF’s gebaseerd op futures worden volgens Balchunas dus eerder goedgekeurd:

‘De futures-ETF’s die ingediend zijn onder de ’40 Act zijn zeer levend en op schema (wij denken dat er een 75% kans is dat deze worden goedgekeurd in oktober).’

Twee woorden, negen letters

Duurt lang: zo kan je de weg naar een bitcoin ETF wel omschrijven. Al meerdere jaren lang buigt de SEC zich over verschillende aanvragen, om deze vervolgens af te keuren.

Zo was een bitcoin ETF ook al het gesprek van de dag in 2018. Maar de omstandigheden zijn nu anders. Meerdere bedrijven, waaronder MicroStrategy en Tesla, investeren in bitcoin. Daarnaast is bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador. Kunnen we deze maand dan eindelijk een bitcoin ETF verwachten?

The post Mogelijk al in oktober Bitcoin ETF: wat kan je verwachten? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo