Miramax klaagt Quentin Tarantino aan wegens NFT’s van Pulp Fiction

Quentin Tarantino heeft aangekondigd NFT’s te willen verkopen van zijn film Pulp Fiction, productiebedrijf Miramax is het hier niet mee eens en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de regisseur. Hij wordt beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht.

Exclusieve scripts en commentaar

Het plan was/is om tokens te maken van zeven uncut scenes van de film. De NFT’s zullen worden gebouwd op het Secret Network, een laag één blockchain.

Elke NFT zou ‘de uncut eerste handgeschreven scripts van Pulp Fiction en exclusief aangepast commentaar van Tarantino bevatten, waardoor geheimen over de film en zijn maker worden onthuld.’

Opzettelijke geldroof

Gisteren werd de aanklacht ingediend door Miramax bij het Central District van Californië. Miramax bezit de rechten van de film. In de aanklacht staat dat Tarantino zijn Pulp Fiction NFT-plannen geheim hield, en dat de aankondiging zijn eigen plannen om Pulp Fiction NFT’s te maken heeft verstoord.

‘Deze eenmalige inspanning devalueert de NFT-rechten op ‘Pulp Fiction’, die Miramax van plan is te maximaliseren door een strategische, alomvattende aanpak,’ schreef advocaat Bart Williams. Williams beschuldigde het team van Tarantino ook van een ‘opzettelijke, met opzet, op korte termijn geldroof.’

Geen contact met Miramax

Hij gaat verder: ‘Deze groep koos ervoor om roekeloos, hebzuchtig en opzettelijk de overeenkomst die Quentin ondertekende te negeren in plaats van de duidelijke juridische en ethische benadering te volgen door simpelweg met Miramax te communiceren over zijn voorgestelde ideeën.’

‘Hij deed geen enkele poging om contact op te nemen met Miramax voorafgaand aan zijn gecoördineerde perscampagne, ondanks het feit dat hij waarschijnlijk uitgebreide onderhandelingen had gevoerd met derden om de NFT’s te ontwikkelen en te verkopen.’

Tarantino vecht terug

De advocaten van Tarantino zeggen dat hij het recht heeft behouden om zijn originele scenario in het Miramax-contract te publiceren, en dat hij dat recht uitoefent via de NFT-verkoop.

Miramax stelt echter dat NFT’s een eenmalige verkoop zijn en niet gelijk staan ​​aan de publicatie van een scenario. In de aanklacht staan claims van contractbreuk, inbreuk op het auteursrecht, inbreuk op het handelsmerk en oneerlijke concurrentie. Miramax heeft Tarantino een brief gestuurd om de verkoop te blokkeren.

The post Miramax klaagt Quentin Tarantino aan wegens NFT’s van Pulp Fiction appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo