Miljardenomzet door bitcoin bij betalingsverwerker Square

Square, de digitale betalingsprovider van CEO Jack Dorsey heeft in het afgelopen kwartaal voor 1,57 miljard euro aan omzet binnengehaald via de handel in bitcoin op het platform. Dat is een groei van ongeveer 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Met die 1,57 miljard euro aan omzet boekte Square een winst van ongeveer 36 miljoen euro. Wat een winstmarge van grofweg 2 procent betekent.

Square is nog lang niet klaar met bitcoin, want het heeft plannen om zich op verschillende takken binnen de industrie te richten. Zo is het onder andere bezig met het ontwikkelen van een eigen hardware wallet, denken ze na over het bouwen van mining hardware en is het bezig met de bouw van een decentraal handelsplatform.

White paper komt later deze maand online

De white paper voor het decentrale handelsplatform van Square moet later deze maand online komen. Op 19 november is het zo ver en kunnen we lezen van de plannen van Dorsey en zijn kompanen zijn wat betreft het bouwen van dit decentrale handelsplatform. “We hebben recent een bedrijf onder de naam TBD gecreëerd om een open platform te bouwen met als doel om het creëren van financiële producten die je volledig in eigen beheer kunt houden op basis van decentrale dienstverlening zo eenvoudig mogelijk te maken. De focus ligt hierbij op bitcoin,” aldus Jack Dorsey.

Het wordt interessant om te zien wat Square hiermee precies voor ogen heeft, maar als Jack Dorsey aan het roer staat en vertrouwen heeft in de operatie, dan kun je ervan uitgaan dat er iets bijzonders op de planning staat. Wij zetten 19 november dan ook met een dikke viltstift in onze agenda en zijn zeer benieuwd naar de white paper van Square.

Naast het decentrale handelsplatform is Square dus ook bezig met het bouwen van een hardware wallet voor consumenten en richten ze zich op bitcoin mining. Allemaal stappen om het voor mensen eenvoudiger te maken om bitcoin op de juiste manier te gebruiken en dus het netwerk te versterken. Wat dat betreft is het fantastisch dat een miljardenbedrijf als Square vol op bitcoin inzet en de producten gaat ontwikkelen die we nodig hebben om als industrie meer volwassen te worden.

Square investeert 120 miljoen euro in bitcoin-projecten

Amrita Ahuja, de CFO van Square, verwacht het komende jaar 5 procent van het investeringsbudget te moeten reserveren voor de decentrale beurs, de ontwikkeling van de hardware wallet en bitcoin mining. Dat komt neer op ongeveer 130 miljoen euro, wat een behoorlijk bedrag is voor projecten waar Square op dit moment nog helemaal niets aan verdiend. Het zijn pure investeringen die zich op de lange termijn moeten uitbetalen voor het bedrijf.

“Als we vooruitkijken, dan zijn we enthousiast over de toekomst van ons bedrijf. We gaan hiermee een grote en groeiende markt achterna,” aldus Amrita Ahuja over Square en de keuze om zich voor een groot deel op bitcoin te richten. De bitcoin-gerelateerde omzet van Square is in het derde kwartaal wat afgenomen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021, maar dat heeft ook met de koersactie te maken.

Het zou ons niet verbazen als we met de hervatting van de bullrun richting het einde van het vierde kwartaal weer een opleving zien in deze cijfers voor Square. In bij de kwartaalcijfers gevoegde rapport staat ook dat de omzetdaling vooral is gedreven door de relatief stabiele koers van bitcoin, wat de activiteit op het platform heeft doen dalen ten opzichte van voorgaande kwartalen.

The post Miljardenomzet door bitcoin bij betalingsverwerker Square appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo