Mijlpaal voor Ripple: 5 miljoen actieve wallets met XRP

Crypto heeft het woord adoptie uhhh geadopteerd. In de context van crypto betekent het zoiets als hoeveel mensen de potentie van een coin onderschrijven. Dat kan cijfermatig onderbouwd worden, zoals in het geval van Ripple (XRP). Er zijn nu meer dan 5 miljoen actieve wallets op de ledger van XRP.

Nieuwe mijlpaal Ripple

Volgens blockchain-analysebedrijf Santiment heeft de XRP Ledger een nieuwe mijlpaal geregistreerd in het aantal actieve wallets op zijn netwerk. XRP, een van de meest prominente crypto’s, was de afgelopen weken een belangrijke headliner. Verschillende journalisten en analisten spraken over een ETF voor de munt van Ripple.

Via een tweet van zaterdag 27 januari deelde Santiment dat de XRP Ledger nu 5,02 miljoen individuele wallets heeft geregistreerd met meer dan 0 XRP. Volgens het analysebedrijf vertegenwoordigt dit cijfer de hoogste waarde in de afgelopen 10 jaar.

Uit meer data van Santiment blijkt ook dat deze ontwikkeling betekent dat het aantal XRP-houders sinds 10 februari 2021 is verdubbeld en sinds 29 mei 2019 is verdrievoudigd, wat een enorme sprong voorwaarts betekent in het adoptieniveau van XRP in de afgelopen jaren.

Interessant is dat de XRP Ledger in de toekomst meer adoptiemijlpalen zou kunnen registreren, om verschillende redenen. Eén van die potentiële factoren is de uiteindelijke schikking van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Wanneer ETF voor XRP?

Een andere factor die de cijfers op de XRP Ledger mogelijk zou kunnen verhogen, is de introductie van spot exchange-traded funds (ETF). Na de goedkeuring door de SEC van de Bitcoin spot ETF in januari zijn er speculaties geweest over soortgelijke beleggingsproducten voor andere cryptocurrency’s, waaronder XRP.

Gisteren schreven we over de mening van Fox Business-correspondent Eleanor Terrett. Zij denkt dat een XRP ETF pas mogelijk is als er eerst een ETF op basis van futures komt.

Daarnaast ontbreken er nog een paar voorwaarden. Bloomberg-analist James Seyffart zegt ook dat er eerst een ETF op basis van futures van XRP moet komen op een gereguleerd platform. Daarnaast moet de rechtszaak tussen Ripple en de SEC goed aflopen voor het cryptobedrijf.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to return at least $1.1B to Earn customers in settlement with NYDFS

Gemini said that 97% of the assets should be recoverable within two months and the remaining asset balance within the next 12 months. News Own this piece...

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo