Mijlpaal voor Cardano: ADA wallet heeft 2 miljoen gebruikers

De marketingmachine van Cardano staat weer aan, en terecht natuurlijk. Ze hebben een mooie mijlpaal bereikt, de Cardano wallet is 2 miljoen keer gedownload, of heeft 2 miljoen gebruikers. Dat laten ze in het midden. Maar: 2 miljoen!

Nog niet zo heel lang geleden zat Cardano op 1 miljoen, maar het afgelopen jaar is de populariteit van ADA ontzettend hard gegroeid. Dat zie je terug in de ADA koers en in de marktkapitalisatie (aantal coins in omloop vermenigvuldigd met de koers).

bron: BTC Direct

 

Veel ontwikkelingen

Cardano’s officiële Twitter-account tweette dinsdag dus dat ze de 2 miljoen hebben overschreden. In mei van 2021 werd de grote mijlpaal van 1 miljoen ADA-wallets bereikt.

Gedurende die tijd implementeerde de Cardano Foundation de Alonzo hard fork, waardoor smart contracts op het netwerk mogelijk werden. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft sindsdien zijn aandacht verlegd naar het vergroten van de acceptatie van blockchain-technologie in Afrika.

In een andere tweet vorige week beweerde Hoskinson dat ongeveer 5 miljoen studenten in Ethiopië op schema liggen om digitale ID’s te ontvangen die zijn gekoppeld aan hun schoolgegevens die zijn vastgelegd op de Cardano-blockchain.

Voorbereiden op schaalbaarheid

Daarnaast ontwikkelt Cardano lekker door. Toen Hoskinson werd gevraagd naar de voortgang van Cardano’s Hydra, tijdens een AMA-sessie op  YouTube, zei Hoskinson:

‘We blijven middelen toevoegen aan Hydra en we hebben geprobeerd enkele teams te identificeren, zodat we de werkstroom kunnen parallelliseren omdat het zo’n hoge commerciële prioriteit heeft. En het wordt heel belangrijk dat we een groot deel van het transactieverkeer kunnen ontlasten dat afkomstig zal zijn van alle apps die eraan komen.’

1 miljoen transacties per seconde

Het project is nog in de onderzoeksfase en er is geen exacte lanceringsdatum, maar dat er gewerkt wordt aan Hydra betekent dat Hoskinson verwacht dat de huidige blockchain niet genoeg transacties aan kan. Dat is jammer, aangezien Cardano nog niet zo heel oud is en hier eerder rekening mee gehouden had kunnen worden. Maar tegelijkertijd moet je ambities ook bijstellen naarmate het product beter blijkt aan te slaan dan verwacht. Of ja, dat is nog niet zeker want op dit moment draaien er nauwelijks apps op Cardano.

Door Hydra kunnen transacties op de blockchain van Cardano off-chain worden gekanaliseerd naar staking pools of Hydra Nodes, zonder dat dit invloed heeft op de hoofdblockchain. Het plan is dat elke Hydra Node 1.000 transacties per seconde kan verwerken, en er moeten duizend nodes komen. Dat zou betekenen dat het hele Cardano-netwerk tot 1 miljoen transacties per seconde zou kunnen verwerken.

The post Mijlpaal voor Cardano: ADA wallet heeft 2 miljoen gebruikers appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo