MicroStrategy lanceert identiteitsbewijs op Bitcoin

MicroStrategy, het Amerikaanse techbedrijf bekend van alle Bitcoin aankopen bedrijf, heeft een nieuwe identiteitsoplossing gelanceerd die op het Bitcoin-netwerk draait. Dit is aangekondigd tijdens MicroStrategy World 2024, Bitcoin for Corporations.

Ze noemen dit MicroStrategy Orange, dit systeem maakt gebruik van geavanceerde technologie om digitale identiteiten te creëren die veilig, betrouwbaar en fraudebestendig zijn.

Banner Bitcoin 1

Direct op blockchain van Bitcoin

‘Het doel is om betrouwbare, fraudebestendige en duurzame gedecentraliseerde identiteiten te leveren met alleen de openbare Bitcoin-blockchain als gegevensbron,’ aldus MicroStrategy’s uitvoerend voorzitter Michael Saylor.

De nieuwe oplossing is uniek in zijn soort omdat het geen gebruik maakt van extra “sidechains” die vaak worden gebruikt bij andere blockchain-projecten. Zo zit Orange dichter op de bron en dit zou het in theorie efficiënter en schaalbaarder moeten maken.

Bovendien kan Orange tot 10.000 identiteitsgegevens opslaan in één enkele Bitcoin-transactie, wat de kosten laag houdt.

Pseudonieme aanwezigheid

Gebruikers van MicroStrategy Orange krijgen een unieke digitale identiteit (DID) die op het Bitcoin-netwerk wordt opgeslagen. Deze DID’s zijn pseudoniem, wat betekent dat ze niet direct gekoppeld zijn aan de echte identiteit van de gebruiker.

Dit biedt een zekere mate van privacy, terwijl gebruikers toch hun identiteit kunnen verifiëren wanneer dat nodig is.

MicroStrategy heeft al verschillende toepassingen voor Orange ontwikkeld, waaronder Orange For Outlook. Met deze applicatie kunnen gebruikers digitale handtekeningen toevoegen aan hun e-mails, waardoor ontvangers zeker weten dat de e-mail afkomstig is van de juiste persoon.

Het bedrijf wil Orange in de toekomst uitbreiden naar andere gebieden, zoals sociale media, e-commerce en de financiële sector.

Bitcoin blijft de strategie

De lancering van MicroStrategy Orange komt op een moment dat het bedrijf worstelt met een nettoverlies van 53,1 miljoen dollar in het eerste kwartaal. De waarde van Bitcoin is de afgelopen maanden gedaald, wat een negatieve invloed heeft gehad op de winstgevendheid van MicroStrategy.

Het bedrijf blijft echter een fervent voorstander van Bitcoin. MicroStrategy bezit momenteel meer dan 214.000 Bitcoin, waarmee het de grootste institutionele belegger in Bitcoin ter wereld is. Saylor gelooft dat Bitcoin op de lange termijn een waardevolle investering is en dat de technologie achter Bitcoin de toekomst van het internet kan transformeren.

All Dutch and English crypto news!

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

BitGo’s $100M suit against Galaxy can proceed — Delaware Supreme Court

After being dismissed by the Delaware Court of Chancery in 2023, the state’s supreme court ruled the definition of the merger agreement between BitGo and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo