MicroStrategy heeft in derde kwartaal nog eens 8.957 bitcoin toegevoegd aan schatkist

MicroStrategy heeft op 28 oktober zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2021 gedeeld. Hieruit blijkt dat het bedrijf nog eens 8.957 bitcoins heeft gekocht in het derde kwartaal.

Strategie is meer bitcoin

Het bedrijf beschrijft twee hoofdonderdelen van zijn bedrijfsstrategie, een business intelligence-segment voor bedrijfsanalyse en de verwerving en het bezit van bitcoin. Mocht je geïnteresseerd zijn in het eerste deel, lees dan meer op hun website. Wat betreft het bitcoin deel, in het rapport staat dat MicroStrategy zich zal richten op zoveel mogelijk bitcoin verzamelen door het gebruik van overtollige kasstromen en transacties met schulden en aandelen.

Bron: MicroStrategy

Winst van 25% op bitcoin

Verder valt te lezen dat de gemiddelde koers waartegen die 8.957 bitcoins zijn gekocht 46.876 dollar bedraagt (ongeveer 40.000 euro). Ze hebben in totaal 420 miljoen dollar uitgegeven aan BTC, zet je dat af tegen de huidige waarde dan hebben ze nu al 25% winst gemaakt op hun investering.

In totaal heeft MicroStrategy 114.042 bitcoins, waar ze 3,2 miljard dollar aan hebben uitgegeven. De huidige marktwaarde van al deze bitcoins is nu 6,8 miljard dollar (5,9 miljard euro). Als het puur om de fiatwaarde gaat, dan heeft MicroStrategy een goede beslissing genomen om zich op bitcoin te storten.

Leidende rol in de media

Omdat MicroStrategy een van de eerste bedrijven is met bitcoin op de balans, snappen ze donders goed dat dit verantwoordelijkheden met zich meebrengt. En die grijpen ze met beide handen aan, vooral CEO Michael Saylor houdt zich hiermee bezig. Hij heeft een prominente rol in de bitcoin gemeenschap, zowel op social media als in de reguliere media.

Dit was niet altijd het geval, jaren geleden liet Michael Saylor via twitter weten dat hij helemaal niets met bitcoin had. MicroStrategy stond ooit afwijzend tegenover bitcoin, maar dat is de afgelopen twee jaar allemaal veranderd.

Saylor sprak ook met aandeelhouders en investeerders tijdens een call, hij zei dat bitcoin een geweldige langetermijninvestering is. Naast het consequent kopen van bitcoin, maakt Saylor ook deel uit van de Bitcoin Mining Council, een commissie die zich inzet voor het verduurzamen van minen.

The post MicroStrategy heeft in derde kwartaal nog eens 8.957 bitcoin toegevoegd aan schatkist appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo