Microsoft, Goldman Sachs, BNP Paribas kiezen allemaal voor dit nog te lanceren crypto-netwerk

Je kan je product maar een keer lanceren, dus als je met een aankondiging komt, kan je het maar beter goed doen. Canton Network deelde gisteren dat ze van start gaan met grote namen als partners.

Dit zijn partners van Canton Network

Zo mag Canton Network de volgende bedrijven nu al partner noemen: 3Homes, ASX, BNP Paribas, Broadridge, Capgemini, Cboe Global Markets, Cumberland, Deloitte, Deutsche Börse Group, Digital Asset, DRW, Eleox, EquiLend, FinClear, Gambyl, Goldman Sachs, IntellectEU, Liberty City Ventures, Microsoft, Moody’s, Paxos, Right Pedal LendOS, S&P Global, SBI Digital Asset Holdings, The Digital Dollar Project, Umbrage, Versana, VERT Capital, Xpansiv, en Zinnia.

We gaan ervan uit dat je ze niet allemaal kent, wij kennen er ook maar een handjevol. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een groot belang hebben in de finance-industrie. Dat kan direct, maar ook ondersteunend zijn.

Canton Network richt zich op financiële industrie

De blockchain van Canton Network richt zich op grote, internationale spelers en zal toegang bieden tot een gedecentraliseerde infrastructuur gericht op het ontsluiten van het potentieel van gesynchroniseerde financiële markten.

Ze noemen het zelf een ‘netwerk van netwerken.’ Er kan zo samengewerkt worden door geïsoleerde systemen op financiële markten met de juiste governance, privacy, toestemming en controles die vereist zijn voor sterk gereguleerde industrieën.

Verschillende activa beheren

Via deze blockchain kunnen financiële instellingen zonder tussenkomst van een derde partij activa, data en geld rondpompen, van de ene app naar de andere.

In het persbericht geven ze als voorbeeld: ‘een digitale obligatie en een digitale betaling via twee afzonderlijke toepassingen worden samengevoegd tot één atomaire transactie, waardoor een gelijktijdige uitwisseling zonder operationeel risico wordt gegarandeerd.’

Microsoft biedt Azure

Rashmi Misra, de General Manager AI & Emerging Technologies, Business Development bij Microsoft:

‘We zijn verheugd om een ondersteunende partner van het Canton Network te zijn. We kijken ernaar uit om de financiële gemeenschap te helpen bij het bouwen en schalen van cloudgebaseerde Web3-applicaties op Azure, terwijl we de kracht van AI benutten om de gebruikerservaring te verbeteren en de acceptatie door ontwikkelaars te stimuleren.’

Cryptocurrency onbekend

Vanaf juli kan er getest worden door deelnemers. Het is niet bekend of Canton Network ook met een eigen crypto komt, zoals XRP die optioneel biedt voor hun klanten. Er moeten wel fees betaald worden voor het gebruik van het netwerk, maar dat wordt vooralsnog in dollarwaarde uitgedrukt.

De whitepaper is interessant om te lezen, ze omschrijven hun transactiemodel als een verbetering op Bitcoin en Cardano, en schaalbaarder dan Ethereum. Maar ja, dat kan iedereen schrijven.

Het is nog even afwachten of dit netwerk de verwachtingen waar kan maken, of dat dit de zoveelste loze blockchainbelofte wordt.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo