Met de prijs vast op $ 30K, ziet Bitcoin tweede langste daling van de bullmarkt

Sinds de laatste Bitcoin (BTC) all-time high, is het nu al drie maanden geleden. Volgens een maatstaf echter zullen houders mogelijk nog langer wachten op de volgende. Analyseservice Ecoinometrics onthulde dat de daling van dit jaar van recordhoogtes de tweede langste is in de geschiedenis van de Bitcoin-bullmarkt. De onthulling werd gedaan in een reeks tweets op 17 juli.

De prijs kan lang blijven hangen op $ 30.000

Sinds BTC/USD $64.500 bereikte en een grote correctiefase begon, zijn intussen 95 dagen voorbijgegaan. Beleggers zijn ongeduldig, toch lijkt de spotprijsactie van Bitcoin geen haast te hebben om $ 30.000 achter te laten. Ondanks sterke fundamenten. Ook dreigt Bitcoin, met 55% onder de hoogtepunten, problemen te veroorzaken voor prijsvoorspellingsmodellen, zoals de historisch ongeëvenaarde stock-to-flow.

Bitcoin kan nog maandenlang stabiel blijven op deze positie, als de geschiedenis echter een leidraad is. Daarna kan de BTC-prijs stijgen om zijn record te verslaan. 2013 zag een periode van 197 dagen tussen twee all-time highs, zoals Ecoinometrics opmerkt. In Twitter-opmerkingen erkende het dat dit een van de langste dalingen is, waar Bitcoin mee te maken heeft gehad tijdens een bullmarkt na de halvering.

Echter, 95 dagen vormen nog steeds slechts de helft van de duur van de grote opname van 2013, gaf Ecoinometrics aan. BTC/USD bereikte toen een prijsbodem van 69% onder zijn vorige recordhoogte. Dit betekent dat de huidige marktopstelling ook niveaus onder de $ 30.000 zou kunnen toestaan en nog steeds binnen de historische normen blijft.

Echter, 2013 ziet er nu uit als het jaar dat meer in het algemeen het meest lijkt op Bitcoin-prijsgebeurtenissen van dit jaar. Ecoinometrics concludeerde dat qua prijstraject deze correctie ook erg op 2013 lijkt. En dat BTC een tijdje rond de $30k blijft hangen, als we zo doorgaan.

Ze zijn allesbehalve verdwenen, de Retailbeleggers

$ 30.000 is door recent on-chain-gedrag afgeschilderd als meer dan alleen een psychologische handelszone voor Bitcoin, zoals Cointelegraph meldde. Beleggers beginnen opnieuw coins te verzamelen, inclusief degenen die eerder op het huidige niveau verkochten. Statisticus Willy Woo heeft het beeld in het weekend bijgewerkt.

Woo legde hierbij de nadruk op aankopen door particuliere beleggers en verschillende klassen walvissen die elkaar in evenwicht houden tussen kopen en verkopen. Zaterdag tweette hij naast meerdere grafieken dat het de detailhandel is die de bullmarkten van Bitcoin stimuleert. Als ze stoppen met kopen, is dat een waarschuwing voor de berenmarkt. Volgens Woo, zijn ze niet gestopt met kopen.

Woo gaf nog aan dat in de afgelopen 30 dagen walvissen 4k BTC verkochten, terwijl het gewone volk 31k BTC kochten.

Het bericht Met de prijs vast op $ 30K, ziet Bitcoin tweede langste daling van de bullmarkt verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Costo sells out of gold bars, but is it a better investment than Bitcoin?

Costco has made headlines this week after it rapidly sold out of gold bars. In times of economic uncertainty and rising inflation, it's no surprise...

Bitcoin ETFs: A $600 billion tipping point for crypto

A United States appellate court directed the Securities and Exchange Commission (SEC) in August to reassess its denial of Grayscale's application for a Bitcoin exchange...

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo