Meer dan miljoen euro opgehaald aan Ethereum door Fortune Magazine met verkoop NFT

Fortune Magazine heeft 429 ethers verdiend met de verkoop van hun eerste non-fungible tokens (NFT’s). Tegen de actuele Ethereum koers komt dat neer op 1,18 miljoen euro.

Veiling van twee delen

Die ethers zijn niet verdiend met maar één enkele NFT. De verkoop ging in twee delen. Het eerste deel ging om een set van 256 NFT’s met recente cover art van het tijdschrift. Elke NFT kost 1 Ether, 2.700 euro tegen de huidige koers. Volgens de auteur van het artikel in Fortune, Robert Hackett, was het kavel in slechts een paar minuten verkocht. Inmiddels worden de NFT’s voor het zevenvoudige aangeboden.

De CEO van Fortune, Alan Murray, noemt dit een ‘live digitaal experiment.’ Maar dit was nog maar het eerste deel.

Wat het tweede deel betreft, dit ging over speciale editie NFT’s. Hier zijn er drie van gemaakt en deze waren bedoeld om te worden verkocht op een driedaagse veiling. Deze niet-fungible tokens hebben meer diepgaande Fortune-graphics.

Technische problemen horen er nou eenmaal bij

De veiling vond begin deze week plaats op de OpenSea marktplaats voor NFT’s. De website crashte echter onder een enorme hoeveelheid verkeer en bezoekers kregen het bericht “Error 504” te zien.

OpenSea was dus nog steeds in staat om één van de drie veilingen te houden, ongeacht technische problemen, maar de andere twee zijn in de wacht gezet. Een andere storing kwam later naar voren nadat het technische team van OpenSea de eerste had verholpen.

Het hoogste bod op een van de NFT’s bereikte 47,4 Ethers, maar vanwege de glitch werd het gekocht voor slechts 23 ETH.

Pretty stunned by the results of the @FortuneMagazine x @pplpleasr1 NFT drop. We raised 429 ETH, or $1.3 million—and that’s despite @opensea’s tech issues.

50% is going to nonprofits. Oh yeah, and Fortune is gonna HODL its share of ETH. (Sorry @jack.) https://t.co/ybkFHGAuDF

— Robert Hackett (@rhhackett) August 13, 2021

Non-profit en verdelen

Ondanks de problemen slaagde Fortune er toch in om 429 ethers op te halen, wat gelijk is aan 1,18 miljoen euro op het moment van schrijven. Het Fortune-team is van plan om de helft van het verdiende bedrag weg te geven aan een non-profitorganisatie en de rest onder elkaar te verdelen. Volgens de CFO van het tijdschrift, Anastasia Nyrkovskaya, zal het team zijn ETH niet verkopen, maar het vasthouden.

The post Meer dan miljoen euro opgehaald aan Ethereum door Fortune Magazine met verkoop NFT appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo