Mastercard vereenvoudigt cryptobetalingen met haar kaartaanbod

Circle en Paxos zullen door fiat ondersteunde stablecoins gebruiken om de cryptobetalingen op het Mastercard netwerk af te wikkelen

De betalingsgigant Mastercard kondigde gisteren plannen aan om het aanbod van betaalkaarten voor crypto-uitwisselingen en wallets te verbeteren. Er wordt hiervoor met het blockchain techbedrijf Paxos Trust Company, de op tech gerichte Banking-as-a-Service provider Evolve Bank & Trust en de USDC stablecoin operator Circle samengewerkt.

Het doel van Mastercard en haar partners is om de conversie van crypto naar fiatgeld te vereenvoudigen. De cryptobetalingen moeten nu nog in fiatgeld op het Mastercard netwerk afgewikkeld worden en deze conversie kan operationele uitdagingen voor cryptobedrijven creëren die een crypto kaartprogramma overwegen te lanceren.

Met de hulp van Evolve, Paxos en Circle zal Mastercard de toekomst van de digitale activa betalingen stimuleren door bepaalde stablecoins naar haar netwerk te brengen. Dit lost de afwikkelingsuitdaging op en biedt tegelijkertijd een beveiliging en naleving.

Dante Disparte, de Chief Strategy Officer en Head of Global Policy van Circle, zei: “De samenwerking tussen Circle en Mastercard laat zien dat de digitale dollar valuta’s zoals USDC een fundamentele rol spelen bij het efficiënter maken van betalingen en dat ze nieuwe economische activiteiten voor bedrijven wereldwijd mogelijk kunnen maken.”

Circle en Paxos zullen via hun platforms de door fiat ondersteunde stablecoins gebruiken om de conversie van crypto naar fiatgeld mogelijk te maken. Hierdoor zullen de cryptobetalingen gemakkelijker voor banken en crypto partners te verwerken zijn.

Charles Cascarilla, de Paxos CEO en mede-oprichter, legt uit: “Paxos bouwt de onderliggende technologie die een open digitale economie zal inluiden. Onze stablecoins zijn vertrouwd, gereguleerd en altijd volledig één-op-één door Amerikaanse dollars ondersteund. Wij kunnen 24/7, 365 dagen per jaar een directe afwikkeling van transacties faciliteren. Door met Mastercard samen te werken, brengen we de voordelen van crypto en blockchain naar het dagelijks leven van consumenten wereldwijd.”

Deze ontwikkelingen kunnen tot een stroom van nieuwe partners leiden, aangezien Mastercard ook met Apto Payments, Galileo Financial Technologies en i2c Inc. in gesprek is om de verwerking en het programmabeheer te ondersteunen. Mastercard zou alsmede realtime crypto wallet technologie aan BitPay en Uphold kunnen leveren, en betaalkaarten aan de Metropolitan Commercial Bank en de Evolve Bank & Trust kunnen verstrekken.

Stephen Pair, de BitPay CEO en mede-oprichter, merkte op: “BitPay gelooft dat de toekomst van betalingen op de blockchain ligt, aangezien het de manier verandert waarop consumenten over de hele wereld geld zullen verzenden, ontvangen en opslaan. Door aan het proefproject van Mastercard samen te werken om zo de digitale activa voor dagelijkse uitgaven in dollars om te zetten, zal het crypto gebruik door consumenten als handelsmiddel versneld worden.”

The post Mastercard vereenvoudigt cryptobetalingen met haar kaartaanbod appeared first on Cryptostart.

Business

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo