Mark Yusko voorspelt parabolische stijging voor Bitcoin

Morgan Creek Capital oprichter Mark Yusko verwacht een parabolische stijging voor Bitcoin, omdat er volgens hem honderden miljarden dollars aan institutioneel kapitaal richting de markt zal stromen. In een nieuw interview op het Paul Barron Network zegt Mark Yusko ook dat Bitcoin de neiging heeft om een “nul toe te voegen” na iedere halving.

Een nul toevoegen na een halving?

Met een nul toevoegen na een halving bedoelt Yusko natuurlijk dat Bitcoin de stap naar de 100.000 dollar maakt tijdens de volgende bullrun. Overigens is die extra nul er tijdens de vorige halving niet bijgekomen.

In december 2017 tikten we immers al de koers van 20.000 dollar aan en in november 2021 eindigden we op een all-time high van 69.000 dollar. Wat die uitspraak betreft had de vorige bullrun al een koers van 100.000 dollar op moeten leveren.

Dat neemt niet weg dat de stijging van 20.000 naar 69.000 dollar een indrukwekkende blijft. “We stegen helemaal door naar 69.000 dollar. Maar dat was omdat er teveel mensen met hefbomen speelden. Er werd teveel gegokt en gespeculeerd. Ik denk niet dat we 2 of 2,5 keer over de kop gaan deze keer. Dit keer kunnen we 1,5 keer over de kop gaan”, aldus Yusko.

300 miljard dollar

Als gevolg van de komst van een Spot Bitcoin ETF aan het einde van 2023 of aan de start van 2024, verwacht Yusko een grote instroom van kapitaal. Hij is ervan overtuigd dat er voor ongeveer 300 miljard dollar aan kapitaal richting Bitcoin zal stromen na de komst van de Spot Bitcoin ETF.

Dat zou Bitcoin volgens hem aan een parabolische rally kunnen laten beginnen, omdat een groot deel van de supply momenteel niet beschikbaar is op de beurzen.

Verreweg het grootste deel van alle Bitcoin wordt door mensen in wallets buiten de beurzen vastgehouden. Die Bitcoin zitten dus volledig in eigen beheer bij mensen.

Overigens is 300 miljard ook gigantisch als je bedenkt dat de volledige market cap van Bitcoin op dit moment 500 miljard bedraagt. Dat zou de koers echt omhoog kunnen laten knallen. Als Yusko hier gelijk in krijgt, dan lijkt een stijging van 150 procent nog een redelijk bescheiden voorspelling.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo