Man verkoopt 1000 bitcoin voor altcoins en verliest al zijn geld, ontvoert met twee politieagenten financieel adviseur

Twee Vietnamese politieagenten zijn samen met 15 anderen aangeklaagd voor het ontvoeren van een zakenman, en van het stelen van 8 miljoen euro aan bitcoin, meldt Vietnam Express.

1.000 bitcoin verlies in 2018

Het politieduo, Nguyen Quoc Dung en Nguyen Anh Tuan, werd ingehuurd door een privédetective om de verblijfplaats op te sporen van een zakenman die werd beschuldigd van het geven van verkeerd zakelijk advies. Dit advies had een verlies van 1.000 bitcoin in 2018 als gevolg.

Volgens aanklagers voerden een zakenman genaamd Ho Ngoc Tai en anderen cryptotransacties uit met een crypto-investeerder die Le werd genoemd.

Voor altcoins

Tijdens hun zakelijke relatie verkocht Tai in 2018 duizend bitcoins voor 3,5 miljoen euro, dat geld werd weer geïnvesteerd in andere, kleinere cryptocurrency’s in de hoop een veel groter rendement te behalen.

Zoals vaker in crypto, had alles lekker in bitcoin laten staan. De zaken gingen niet volgens plan, aangezien Tai en zijn handlanger, Tran Ngoc Hoang, alles verloren in de mislukte zakelijke deal.

Slecht zakelijk advies

Tai en zijn zakenpartners waren niet blij met de ontwikkeling en beschuldigden Le ervan hem slecht zakelijk advies te hebben gegeven, waardoor al het geld is verloren.

In een poging om zijn verliezen bij Le te verhalen, nam Tai contact op met een privédetective en betaalde hem een paar honderd euro om Le te lokaliseren. Nadat de privédetective de persoonlijke informatie aan Tai had gegeven, huurde hij de twee politieagenten in om te helpen bij het zoeken.

De overval

Op 12 mei 2020 volgden Tai en een aantal van zijn handlangers de auto van Le naar een appartement in District 2 van Ho Chi Min en bij het bereiken van de Thoi Dai-brug ramde een van de handlangers zijn motor in de auto van Le in de hoop hem te ontvoeren wanneer hij naar buiten komt om de omvang van de schade te controleren.

Le voelde het gevaar aan en hij stapte niet uit de auto, in plaats daarvan reed hij weg. Vijf dagen later onderschepte de groep Le en zijn familie in Dong Nai en dreigden hem en zijn familie verschillende keren om hem het wachtwoord voor zijn crypto-wallet vrij te geven.

Le werd meer dan twee uur in hun hechtenis gehouden. Hij werd gedwongen zijn broer te bellen om 1.000 bitcoins naar hen over te maken. Le schreeuwde echter tijdens het telefoongesprek met zijn broer, om hem te waarschuwen dat hij onder dwang stond.

De groep vluchtte weg en nam telefoons en camera’s mee om het bewijsmateriaal te vernietigen.

Kans op levenslang

Le en zijn familie meldden het incident aan de politie en uit verder onderzoek bleek dat de groep 168 bitcoins had gestolen. De daders werden in juni aangehouden en kunnen voor het misdrijf levenslang krijgen.

The post Man verkoopt 1000 bitcoin voor altcoins en verliest al zijn geld, ontvoert met twee politieagenten financieel adviseur appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoiners betalen maar liefst 2,4 miljoen dollar voor halving blok

Vannacht vond de Bitcoin halving plaats, op het moment dat blok 840.000 toegevoegd werd, ging de beloning voor miners omlaag. Bitcoiners wilden maar al te...

Pro-XRP lawyer requests to be amicus curiae for Coinbase customers

Pro-XRP lawyer John Deaton says the urge to protect the customers "isn't about crypto," but more so about protecting the people that want to "build...

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Where will Bitcoin’s price be at the next halving in 2028?

Experts say the price of Bitcoin could top $200,000 by 2028 but concerns around network security and miner profitability still loom. News Own this piece of crypto...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo