Luna Foundation Guard koopt 37.863 bitcoin en gaat Tesla van Elon Musk voorbij

De Luna Foundation Guard (LFG), de stichting die de reserves van het stablecoin-ecosysteem van Terra bewaakt, heeft opnieuw voor 1,425 miljard euro aan bitcoin bijgekocht. Met dit bedrag heeft de LFG 37.863 verse bitcoin aan de reservepot toegevoegd. In totaal heeft de stichting nu 80.934 bitcoin in bezit. De bitcoin dienen met name als dekking voor de U.S. Terra (UST), het digitale equivalent van de Amerikaanse dollar binnen het ecosysteem van Terra.

Met deze aankoop is oprichter Do Kwon weer een stap dichterbij zijn doel om voor 10 miljard dollar (9,5 miljard euro) aan bitcoin te kopen. Het idee is om met de bitcoin voor een dekkingsgraad te zorgen die alle twijfel over de houdbaarheid van de UST-stablecoin weg te nemen. Do Kwon verwacht zijn doel van 10 miljard dollar aan bitcoin in het derde kwartaal van 2022 te behalen. Om dat waar te maken is hij natuurlijk ook afhankelijk van de bitcoin koers die op dit moment niet de goede kant op beweegt.

De race om MicroStrategy in te halen

Het MicroStrategy van Michael Saylor zal de hete adem van Terra inmiddels in de nek voelen. Met het oorlogspot van 80.934 bitcoin heeft Do Kwon nog 48.284 bitcoin nodig om op gelijke hoogte te komen met MicroStrategy. Als het Terra lukt om dit tempo vol te houden, dan duurt het niet lang voordat het de grootste bedrijfsmatige bitcoin holder ter wereld is. MicroStrategy heeft momenteel 129.218 bitcoin op de balans staan.

Na MicroStrategy hoeft Terra, voor zover bekend, alleen Satoshi Nakamoto nog voor zich te dulden als grootste bitcoin holder. De nog altijd niet ontmaskerde bedenker van bitcoin heeft volgens de laatste schattingen meer dan 1,125 miljoen bitcoin in bezit. Op het moment van schrijven vertegenwoordigen die bitcoin een waarde van ongeveer 38,475 miljard euro. Het is echter nog maar de vraag of die bitcoin ooit op de markt komen.

LFG kocht bitcoin in OTC-deal

De laatste aankoop van 37.863 bitcoin door de LFG heeft niet via een normaal beursplatform plaatsgevonden. LFG kocht deze 1,425 miljard euro aan bitcoin namelijk middels een zogenaamde OTC-deal. De afkorting OTC staat voor Over The Counter en betekent dat ze de bitcoin buiten de ‘normale markt’ om direct van een bepaalde partij hebben overgenomen.

In dit geval gaat het om zogenaamde swaps met Genesis en 3AC. In ruil voor 1 miljard dollar aan UST kocht LFG voor 1 miljard dollar aan bitcoin van Genesis. Vervolgens herhaalde het voor 500 miljoen dollar dezelfde truc met 3AC. Deze deals brengen het totaal van LFG dus op 8.394 bitcoin. Frappant detail is dat de mega-aankoop van de LFG bekend werd tijdens de enorme koersval die bitcoin gisteren doormaakte.

‘Door bitcoin gedekte stablecoin is het winnende recept’

Oprichter en CEO van Terra Do Kwon is in ieder geval behoorlijk overtuigd van zijn strategie. “Voor het eerst zie je een gedekte valuta die probeert onder een bitcoin standaard te opereren. Wij wedden erop dat een door bitcoin gedekte stablecoin het winnende recept is”, aldus Do Kwon over de strategie van Terra. De tijd zal ons leren of de flamboyante Do Kwon het bij het rechte eind heeft.

All Dutch and English crypto news!

Gaat cryptocurrency exchange FTX het Amerikaanse Robinhood overnemen?

Menig crypto fanaat is niet meer onbekend met Sam Bankman-Fried. De jonge miljardair is de oprichter van FTX, een snel groeiende cryptobeurs die nu tot...

SOL price eyes 75% rally as Solana paints a bullish reversal pattern

Solana (SOL) continued its recovery trend on June 28 while inching closer to triggering a classic bullish reversal setup. SOL's price gained 2.42%, reaching an intraday...

Crypto more popular among millennials than mutual funds, survey shows

A report published by investing firm Alto surveyed adults based in the United States to find out their preferences in investing. The results showed that...

3 charts showing this Bitcoin price drop is unlike summer 2021

Bitcoin (BTC) bear markets come in many shapes and sizes, but this one has given many reason to panic. BTC has been described as facing "a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo