Litecoin stijgt 20% in 24 uur, dit kan je verwachten op korte en lange termijn

Alle aandacht gaat uit naar Bitcoin, Ethereum en memecoins, maar Litecoin laat ook een mooie stijging zien. De afgelopen 24 uur is deze ouwe gouwe wakker geworden en laat dat zien door een stijging van 20%.

Bron: BTC Direct

Op dit moment is litecoin ongeveer 218 euro. Dat is nu, kan litecoin verder stijgen?

Litecoin vs bitcoin

In de grafiek hieronder wordt de waarde van litecoin weergegeven in bitcoin, in plaats van euro’s wat je normaal van ons gewend bent. Elke candle staat voor één week.

De oranje lijnen laten twee driehoeken zien, de eerste is van 2014 tot en met 2017 en de tweede staat nu op uitbreken.

Deze formaties worden falling wedges genoemd en als de koers uitbreekt, dan kan je doorgaans uitgaan van eenzelfde stijging als de opening van de driehoek.

Dat is in 2017 ook gebeurd, litecoin brak uit de driehoek en steeg net zo hard als de opening van de driehoek. Let wel, dit is in bitcoin uitgebeeld, dus in euro’s uitgedrukt was de stijging nog veel harder, bitcoin steeg namelijk ook in diezelfde tijd. Op het moment dat litecoin uit de driehoek steeg was de koers ongeveer 10 euro, op het hoogtepunt eind 2017 was de munt ongeveer 300 euro.

Sinds 2018 zit de litecoin koers gevangen in een soortgelijke beweging en het een uitbraak lijkt onvermijdelijk de komende weken.

Korte termijn van litecoin

De koers van litecoin wordt in de grafiek hieronder weergegeven in euro’s. Er zijn een drietal belangrijke zones. De rode lijn op 120 euro is een goede support, mocht de koers flink dalen. De oranje lijn op 175 euro heeft lange tijd gediend als resistance, maar de koers is daar zonder enige genade doorheen gebroken. Het volgende doel ligt op 260 euro.

Nu weet je wat de korte termijnsdoelen zijn, maar als je kijkt naar de koersformaties op de eerste grafiek, en LTC kan de magie van 2017/2018 herbeleven, dan is het heel interessant om litecoin in de gaten te houden de komende weken/maanden.

Krijg 10 euro litecoin van ons!

Handel in Litecoin (LTC) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Litecoin stijgt 20% in 24 uur, dit kan je verwachten op korte en lange termijn appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo