Litecoin prijsanalyse: LTC lijkt kwetsbaar in de buurt van de 170 dollar

De Litecoin bulls worstelen er momenteel mee om de prijzen boven de steunlijn van een bearish prijsgrafiek patroon te houden

De prijs van Litecoin daalde vorige week met 31%, dit doordat de bulls met een meedogenloze realiteit geconfronteerd werden toen de bredere markt in het rood afdaalde. De kopers zagen het erna echter opnieuw in de buurt van de 190 dollar zone opleven. Maar aangezien de bulls nu uitgeput lijken, lijkt het momentum op dit ogenblik weer naar de bears te verschuiven.

De koers van Litecoin zou wederom het dieptepunt van vorige week kunnen ervaren als deze situatie aanhoudt. Het LTC/USD handelspaar verwisselt op het moment van schrijven zo rond de 172 dollar van eigenaar, wat in de afgelopen 24 uur een prijsdaling van ongeveer 3,3% inhoudt. Litecoin’s koersprijs daalde de afgelopen week zelfs met 25%.

Litecoin prijsvooruitzicht

LTC verhandelt op de 4-uurs prijsgrafiek onder een flinke weerstandszone, waarbij de technische vooruitzichten van de cryptomunt op een mogelijke neergang wijzen naarmate de bears steeds meer terrein zoeken.

De algehele zwakte in de Bitcoin markt zou bij deze kwetsbare LTC prijs voor nieuw koersverlies kunnen zorgen, met daarbij de prognose dat dit waarschijnlijk nog versterkt zal worden als de verkopers de prijzen onder de 170 dollar gaan pushen.

LTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De LTC/USD bevindt zich, zoals op de bovenstaande prijsgrafiek te zien is, onder het eenvoudige voortschrijdend gemiddelde van 50, waarvan de neergaande curve een bearishe bias suggereert. De koersprijzen zijn alsmede tot een afdalend driehoekspatroon beperkt om zo het bearishe vooruitzicht te versterken.

De RSI en MACD wijzen op deze 4-uurs prijsgrafiek tevens op een mogelijke inzinking, waarbij de eerste onder het evenwichtspunt helt en de laatste een mogelijke bearishe cross-over accentueert terwijl deze onder de nullijn zakt.

Als de verkopers erin zouden slagen om de vraagzone zo rond de 160 dollar te doorbreken, dan zou LTC/USD in de komende dagen zelfs tot een dieptepunt van 147 dollar kunnen zakken.

De 4-uurs prijsgrafiek laat aan de bovenzijde zien dat de bulls met een behoorlijke bevoorradingszone geconfronteerd worden dat door verschillende weerstandsgebieden benadrukt wordt. De eerste weerstandsbarrière ligt waarschijnlijk op de 178 dollar, een gebied dat door het Fibonacci retracementniveau van 23,6% met een downswing van 232 naar 161 dollar gekenmerkt wordt.

De neerwaartse trendlijn, bestaande uit het Fib niveau van 38,2% (188 dollar) en de 50 SMA (192 dollar), zorgt voor de volgende potentiële hindernissen die de bulls in het geval van een rappe opleving tegen kunnen komen. Als de bulls er inderdaad in slagen om hogerop te kunnen komen, dan zou een doorbraak richting het Fib niveau van 50% (196 dollar) een prijspad richting de kritieke 200 dollar zone mogelijk maken.

The post Litecoin prijsanalyse: LTC lijkt kwetsbaar in de buurt van de 170 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo