Litecoin analyse: waarde verdubbeld sinds 20 juli, kan trend doorzetten?

Litecoin laat teken van leven zien! De munt is sinds 20 juli verdubbeld en laat vandaag ook weer mooie dingen zien. Tijd om de trend eens te bekijken.

Startsein op 20 juli

In de grafiek hieronder wordt de waarde van litecoin uitgedrukt in euro’s en staat elke candle voor één dag. Op 20 juli bereikte de hele cryptomarkt zijn dieptepunt, en ook de litecoin koers is vanaf dat moment opwaarts aan het bewegen.

Bron: Tradingview

In deze grafiek zien we dat Litecoin eindelijk terug is boven de zwarte, diagonale trendlijn die op 20 juli is gestart. Vanaf de derde week van augustus zakte de koers namelijk en leek de trend voorbij. Maar de afgelopen dagen heeft de koers een inhaalslag gemaakt om de prijs weer boven de trendlijn uit te duwen. De markt heeft nog wel geprobeerd om de koers onder de zwarte lijn te drukken. Zie de blauwe pijl, die verwijst naar een grote rode beweging die gelukkig voor litecoin onsuccesvol bleek.

Stijging van 55 euro

Op die dag steeg de koers namelijk richting 190 euro, om vervolgens weer onder de 180 uit te komen. Gelukkig is daar de trendlijn omgezet van een resistance terug naar een support en kon de prijs erboven blijven. Als deze trend stand blijft houden, betekent dit dat litecoin niet alleen de afgelopen weken, maar wellicht ook in de komende weken een consistente groei kan aanhouden. Voor het zo ver is, moet LTC afrekenen met een belangrijke resistance op 200 euro. Doordat dit een rond getal is, is dit niet alleen een belangrijke lijn op de grafiek, maar ook een psychologische grens.

Als Litecoin hier doorheen weet te breken, dan is er lange tijd geen echte historische resistancezone meer. De volgende vinden we pas op ongeveer 255 euro. Dit betekent dat als litecoin met overtuiging door 200 euro groeit, de koers zomaar weer met 25% kan stijgen.

Investeren in Litecoin

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere KTC, de munt van Litecoin. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo