LFG wil 1,5 miljard dollar inzetten om Terra’s UST te beschermen

In de schaduw van de scherpe terugval van de bitcoin koers en de hele cryptomarkt deze week is de Luna Foundation Guard (LFG) klaar om 1,5 miljard dollar (1,425 miljard euro) in te zetten om de waarde van de UST stablecoin te beschermen. 

Breekt het Terra-systeem?

Het in Singapore gevestigde LFG is een stichting die onderdeel is van het Terra-ecosysteem. De stichting heeft als taak om de koppeling van de UST stablecoin met de Amerikaanse dollar op peil te houden.

De exacte details ontbreken nog, maar LFG maakt via Twitter bekend dat het in eerste instantie 750 miljoen dollar (712,5 miljoen euro) uitleent aan over-the-counter (OTC) handelaren. Dit doet het om de stabiliteit van UST te garanderen. Vervolgens wil het voor hetzelfde bedrag geld lenen om bitcoin te kopen zodra de marktomstandigheden normaliseren. Het lijken de eerste barsten in het Terra-ecosysteem waarvan we de komende weken tot maanden zullen zien hoe en of ze die kunnen repareren.

De reservepot van de Luna Foundation Guard

Op het moment van schrijven zijn deze handelingen nog niet verwerkt in de reservepot van LFG. Volgens de website van de stichting bevinden alle 80.390 bitcoin zich nog altijd in de wallets van LFG. Binnenkort moet daar dus tenminste voor 712,5 miljoen euro aan bitcoin uit verdwijnen. Wil je op de hoogte blijven van de financiële handelingen van de stichting, dan is de eerder aangehaalde website een goede bron.

De stichting geeft zelf aan dat het uitlenen van de bitcoin vooral een preventieve handeling is. Het is een voorbereiding op de volatiliteit die mogelijk nog op het menu staat voor de markt. De OTC-handelaren die de bitcoin van LFG lenen gaan actief met het kapitaal handelen. Wat ook weer een extra risico met zich meebrengt voor het protocol.

Ook CEO Do Kwon laat van zich horen

“Als eerste, LFG probeert hiermee niet zijn bitcoin-positie te verlaten. Het doel is om dit kapitaal in de handen van professionele marktmakers te geven zodat ze UST kunnen kopen als de koers onder de dollar valt en bitcoin als de koers erboven zweeft. Het zorgt voor een significante versterking van de liquiditeit van de UST koppeling met de dollar”, aldus CEO Do Kwon die zich ook geroepen voelt om uitleg te geven.

Terra is momenteel bezig met de bouw van een on-chain reservepool om dit proces te automatiseren. Hoewel Do Kwon had gehoopt dat deze reeds klaar zou zijn, is dat niet het geval en moet het nu via deze weg veiligheid inbouwen. Zodra de Bitcoin Reserve Pool klaar is hoeft de LFG niet meer op deze manier op te treden. Dan lopen alle handelingen met de reserves via smart contracts en is de besluitvorming niet meer gecentraliseerd.

Het team is volgens Do Kwon een paar weken verwijderd van de lancering van het testnet voor de Bitcoin Reserve Pool. Tot die tijd blijft het bestuur van LFG aan het roer om de koppeling met de Amerikaanse dollar te beschermen. Do Kwon vraagt zijn publiek verder om zich vooral te focussen op de manier waarop LFG de reserves inzet. De CEO van het project is in de aangehaalde thread ook beschikbaar voor vragen over alle gebeurtenissen.

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo