Langverwachte Bitcoin Futures ETF waarschijnlijk vanaf volgende week op de markt

Al maanden zien we regelmatig speculatie over de komst van een Amerikaanse bitcoin ETF verschijnen in de media. Tot nu toe was de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), niet zo happig op het toelaten van een bitcoin ETF. Daar lijkt nu echter verandering in te komen.

Eerder sprak voorzitter Gary Gensler zich al positief uit over de mogelijke toelating van een bitcoin futures ETF op de Amerikaanse markt en dat moment lijkt nu daar. Zeker gezien de SEC gisteren al een waarschuwing publiceerde over de gevaren met betrekking tot het handelen in producten met bitcoin futures. Als we enkele anonieme bronnen van Bloomberg mogen geloven, dan gaan de eerste producten volgende week al live.

ProShares Bitcoin Strategy ETF mogelijk de eerste

De eerste bitcoin futures ETF die de markt gaat betreden is zeer waarschijnlijk de ProShares Bitcoin Strategy ETF. Hiervoor staat de deadline voor een beslissing van de SEC namelijk op 18 oktober aanstaande, wat aankomende maandag al is. Eric Balchunas, de expert op het gebied van ETFs bij Bloomberg, verwacht dat een lancering volgende week 90 procent zeker is.

“Er is binnen de SEC geen oppositie meer voor de lancering van de eerste Amerikaanse bitcoin futures ETF, volgens meerdere bronnen die dicht op het vuur staan (waaronder ikzelf). Het lijkt een zekerheid. De verwachte lancering is volgende week,” aldus Balchunas via Twitter. De positieve verwachtingen omtrent de lancering van een Amerikaanse bitcoin ETF lijken ook meteen hun weerslag te hebben op de bitcoin koers.

Vanaf het begin van oktober zit de koers al in de lift en veel analisten koppelden dat meteen aan de eventuele goedkeuring van een bitcoin ETF. Wat we precies kunnen verwachten op het moment dat het definitief is weet niemand. Wat je vaak ziet in de markt is dat de koers oploopt ten tijde van de geruchten om bij het daadwerkelijke nieuws weer een kleine duik naar beneden te maken. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als we deze stijging richting het einde van het jaar verder doorzet.

Maandag 18 oktober belangrijk moment voor bitcoin

Het heeft er dus alles schijn van dat aankomende maandag een belangrijke dag in de geschiedenis van bitcoin wordt. Op het moment van schrijven handelen we op een koers van ruim 51.000 euro en kruipen we steeds dichter naar de all-time high van 55.000 euro toe. In het kader daarvan zou het vreemd zijn als de huidige run omhoog alweer voorbij, aangezien het voor de tweede maal doorbreken van dergelijke prijspunten vaak betekent dat we nieuwe hoogten opzoeken.

De industrie begint steeds meer volwassen te worden en de traditionele wereld erkent eindelijk de waarde van bitcoin. In een wereld waarin de geldprinters van centrale banken op volle toeren draaien en de rente kunstmatig laag gehouden moet worden om de economie niet in te laten storten is een asset als bitcoin in potentie de koning.

De absolute schaarste van bitcoin met het maximum van 21 miljoen eenheden is vooral aantrekkelijk als je bedenkt dat er geen plafond zit op het aantal fiatmunten dat in omloop gebracht kan worden. Het gaat hoe dan ook een interessante tijd worden voor het huidige financiële systeem dat steeds meer serieuze concurrentie krijgt van bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

The post Langverwachte Bitcoin Futures ETF waarschijnlijk vanaf volgende week op de markt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo