Landen zullen vechten om bitcoin, zorg dat je eerder bent

Ongeveer een jaar geleden vertelde de president van El Salvador dat zijn land bitcoin omdoopt tot officieel betaalmiddel. Andere landen hebben dit voorbeeld inmiddels gevolgd en volgens Samson Mow gaat het sneller dan verwacht.

Wapenwedloop tussen landen

Mow is de directeur van JAN3 en hij denkt dat er een wapenwedloop tussen landen zal ontstaan als het aankomt op de adoptie van bitcoin. Zijn bedrijf probeert het concept van hyperbitcoinization in de praktijk te brengen. Mow speelde bijvoorbeeld een sleutelrol bij het ontwikkelen van de bitcoin-strategie van El Salvador, inclusief de bitcoin-obligaties.

Mow sprak over zijn werk en hyperbitcoinization tijdens een interview op een conferentie genaamd The Capital. Hij verwacht dat landen zullen vechten om bitcoin en zo snel mogelijk de cryptocurrency willen opnemen als wettelijk betaalmiddel.

“Ik geloof dat we een race zullen zien waar landen over elkaar heen buitelen om bitcoin te verzamelen”, zei Mow in bovenstaande video. “Dus het is logisch dat je een early adopter van bitcoin wilt zijn, als land zijnde. Je bent misschien niet vroeg als het gaat om individuele investeerders, maar je kunt een van de eerste landen zijn die bitcoin adopteert en namens je inwoners bitcoin gaat verzamelen.”

En jij kan deze landen en hun centrale banken voor zijn door nu al bitcoin te kopen.

Jaren eerder dan verwacht

Mow legde verder uit hoe de bitcoinisering van landen veel sneller verloopt dan hij had kunnen verwachten. El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben bitcoin al als wettig betaalmiddel verklaard, iets waarvan Mow aanvankelijk dacht dat dit pas over een aantal jaar zou gebeuren.

“Nou, ik denk dat het zeker eerder is dan ik persoonlijk had voorspeld”, zei Mow. “Ik had het misschien over een paar jaar, misschien over drie, vier jaar, maar ik ben blij dat het zich op korte termijn afspeelt. Ik had ook niet gedacht dat we landen zouden zien die bitcoin proberen te verbieden. Maar we zagen China beurzen en mining aanpakken. Het lijkt erop dat alles met bitcoin zich afspeelt op een versnelde tijdlijn en het is zeker interessant om naar te kijken.”

Mooi moment om in te stappen

Mow suggereerde ook dat onder een dergelijke versnelde tijdlijn het nu een toevallige tijd zou kunnen zijn voor individuele investeerders om bitcoin te kopen, zeker gezien de huidige koers.

“Bitcoin-prijzen liggen rond de 30.000 dollar, dus het is zeker een mooi moment om te accumuleren”, voegde hij eraan toe. Accumuleren is een slecht vertaald woord en betekent niets meer dan meer bitcoin te verzamelen door te kopen, ervoor te werken of te minen.

Wordt Mexico het volgende bitcoinland?

Samson Mow ging ook in op wat het volgende land zal worden dat bitcoin aanneemt als wettig betaalmiddel. Mow heeft een duidelijk idee welk land zijn JAN3 zou kunnen ondersteunen om de overgang naar bitcoin te bewerkstelligen.

De geruchten gaan dat Mexico het volgende land zou kunnen zijn dat bitcoin accepteert. Mexico bezet de 15e plaats van grootste economieën ter wereld en is dus van een geheel ander niveau dan El Salvador of de Centraal-Afrikaanse Republiek. Mow zegt dat Mexicaanse nationale adoptie een reële mogelijkheid is. “Ik geloof dat je daar de basis hebt”, zegt Mow, verwijzend naar de inspanningen van senator Indira Kempis.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo