Krijgt VS een president die pro Bitcoin is? En nee, niet Trump of Biden

Robert F. Kennedy Jr. is een Amerikaanse presidentskandidaat voor 2024, en hij staat bekend als een fervent voorstander van Bitcoin.

Wie is deze Kennedy?

Robert Francis Kennedy Jr., geboren op 17 januari 1954, is een Amerikaanse milieuadvocaat, schrijver en uiteraard lid van de Kennedy-familie. Hij is namens de Democratische Partij een van de presidentskandidaten voor 2024.

Kennedy wordt echter gezien als een controversiële figuur vanwege zijn anti-vaccinatiepropaganda en gezondheidsgerelateerde complottheorieën. Hij is de zoon van voormalig Amerikaans procureur-generaal Robert F. Kennedy en neef van president John F. Kennedy.

Kennedy bezorgd om crypto van centrale bank

Op 5 mei 2023 heeft Kennedy zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) op individuele vrijheid, democratie en financiële privacy via een reeks tweets. Zonder dat hij het weet, is dat voor ons natuurlijk een passende datum om het onderwerp vrijheid te behandelen.

Kennedy’s verzet tegen CBDC’s komt voort uit zijn overtuiging dat ze gebruikt kunnen worden om het financiële leven van mensen te controleren, vooral als er politieke onenigheid is. Hij haalde voorbeelden aan van particuliere bedrijven zoals PayPal, Visa en Mastercard, die actie hebben ondernomen tegen individuen of organisaties onder politieke druk of uit angst voor regelgevende repercussies.

Regeringen kunnen te machtig worden zegt Kennedy

Als fervent verdediger van democratie en individuele rechten, ziet Kennedy het potentieel van CBDC’s om door regeringen te worden misbruikt als een instrument om afwijkende meningen te onderdrukken en de economie te beheersen.

De digitalisering van valuta en de opkomst van CBDC’s zouden regeringen ongekende bevoegdheden geven om financiële transacties te monitoren en te controleren, wat uiteindelijk zou leiden tot verstikking van afwijkende meningen en ondermijning van de democratie.

Kennedy noemt Bitcoin essentieel voor vrijheid

Aan de andere kant is Kennedy een groot voorstander van Bitcoin, omdat het een gedecentraliseerd alternatief biedt voor traditionele financiële systemen en mensen in staat stelt transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid.

Hij beschouwt Bitcoin als een essentieel instrument om wereldwijd de bewegingsvrijheid van mensen te ondersteunen, vooral in landen waar politieke onrust heerst (waar is dat niet tegenwoordig).

All Dutch and English crypto news!

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Atomic Wallet exploited, users report loss of entire portfolios

Atomic Wallet has been apparently exploited, with users on Twitter reporting complete losses of their crypto portfolios. Atomic is a noncustodial-decentralized wallet, meaning users are...

Rapid growth in DeFi-focused Ethereum liquid staking derivatives platforms raises eyebrows

Ether's (ETH) DeFi activity has declined in the bear market and the sector faces further competition from Ethereum's annual staking reward of 4%, according to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo