Krijgt VS een president die pro Bitcoin is? En nee, niet Trump of Biden

Robert F. Kennedy Jr. is een Amerikaanse presidentskandidaat voor 2024, en hij staat bekend als een fervent voorstander van Bitcoin.

Wie is deze Kennedy?

Robert Francis Kennedy Jr., geboren op 17 januari 1954, is een Amerikaanse milieuadvocaat, schrijver en uiteraard lid van de Kennedy-familie. Hij is namens de Democratische Partij een van de presidentskandidaten voor 2024.

Kennedy wordt echter gezien als een controversiële figuur vanwege zijn anti-vaccinatiepropaganda en gezondheidsgerelateerde complottheorieën. Hij is de zoon van voormalig Amerikaans procureur-generaal Robert F. Kennedy en neef van president John F. Kennedy.

Kennedy bezorgd om crypto van centrale bank

Op 5 mei 2023 heeft Kennedy zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) op individuele vrijheid, democratie en financiële privacy via een reeks tweets. Zonder dat hij het weet, is dat voor ons natuurlijk een passende datum om het onderwerp vrijheid te behandelen.

Kennedy’s verzet tegen CBDC’s komt voort uit zijn overtuiging dat ze gebruikt kunnen worden om het financiële leven van mensen te controleren, vooral als er politieke onenigheid is. Hij haalde voorbeelden aan van particuliere bedrijven zoals PayPal, Visa en Mastercard, die actie hebben ondernomen tegen individuen of organisaties onder politieke druk of uit angst voor regelgevende repercussies.

Regeringen kunnen te machtig worden zegt Kennedy

Als fervent verdediger van democratie en individuele rechten, ziet Kennedy het potentieel van CBDC’s om door regeringen te worden misbruikt als een instrument om afwijkende meningen te onderdrukken en de economie te beheersen.

De digitalisering van valuta en de opkomst van CBDC’s zouden regeringen ongekende bevoegdheden geven om financiële transacties te monitoren en te controleren, wat uiteindelijk zou leiden tot verstikking van afwijkende meningen en ondermijning van de democratie.

Kennedy noemt Bitcoin essentieel voor vrijheid

Aan de andere kant is Kennedy een groot voorstander van Bitcoin, omdat het een gedecentraliseerd alternatief biedt voor traditionele financiële systemen en mensen in staat stelt transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid.

Hij beschouwt Bitcoin als een essentieel instrument om wereldwijd de bewegingsvrijheid van mensen te ondersteunen, vooral in landen waar politieke onrust heerst (waar is dat niet tegenwoordig).

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo