Krijgt Twitter voor Android ook ondersteuning voor bitcoin en NFT’s?

Het was al even mogelijk op Apple, maar Android lijkt nu dezelfde mogelijkheid te krijgen: fooi in de vorm van bitcoin geven op Twitter. Dit zegt Jane Manchun Wong, een in Hong Kong gevestigde technologie-onderzoeker. Zij staat bekend om het ontdekken van verborgen functies in populaire apps.

Wong deelde een screenshot die de bètaversie van de functie laat zien.

Achteraf onvermijdelijk

Als je achteraf terugkijkt op de stappen die Twitter heeft gezet, lijkt het allemaal zo duidelijk. Maar als gewone gebruiker merk je alleen de kleine stapjes in het proces. Zo kun je sinds mei bedragen geven aan andere twitteraars (de blauwe vinkjes-elite).

Van geld naar bitcoin

Aanvankelijk was het alleen mogelijk om geld te verzenden met behulp van gecentraliseerde betalingsproviders, zoals Venmo, PayPal en natuurlijk de Cash-app van Square. Vanaf eind augustus wordt het Lightning Network ingezet om bitcoin betalingen toe te voegen, dit was in eerste instantie alleen voor een klein groepje gebruikers.

Sinds 23 september kunnen alle gebruikers van iOS-apparaten bitcoin overboekingen doen via Twitter. Destijds zei het social mediabedrijf dat dit ook op Android uitgerold wordt, maar er werd geen exacte datum gegeven.

Volgens verschillende bronnen heeft Android een marktaandeel van 72%, dus dit kan alleen maar goed zijn voor de acceptatie van bitcoin.

NFT’s laten zien op Twitter

Daarnaast werkt Twitter aan het toevoegen van ondersteuning voor non-fungible token (NFT) authenticatie. De functie maakt het voor gebruikers mogelijk om te pronken met hun NFT’s op het sociale mediaplatform.

Een screenshot gepost door Wong laat zien dat de social media gigant nu een speciaal tabblad voor verzamelobjecten uitprobeert. Bovendien zal de mobiele app het mogelijk maken om NFT’s te bekijken en details erover te lezen.

Op deze manier kun je onder gelijkgezinden tof doen met die ene NFT waar je veel te veel voor betaald hebt, en waar je vrienden op Instagram en Snap niets om geven.

The post Krijgt Twitter voor Android ook ondersteuning voor bitcoin en NFT’s? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo