Krijgt crypto wallet MetaMask een eigen token? Directeur Ethereum ConsenSys voedt geruchten

Joseph Lubin, een van de oprichters van het Ethereum-ontwikkelingsteam ConsenSys, sprak op Twitter over een eigen token voor MetaMask.

Wat is MetaMask?

MetaMask is een wallet in de vorm van een browserextensie die toegang geeft tot het Ethereum-ecosysteem. Je kunt ether en ERC-20-tokens opslaan (evenals een reeks andere tokens) en verbinden met bijvoorbeeld decentrale exchanges zoals MetaMask.

In september zei ConsenSys dat de MetaMask-portemonnee een belangrijke mijlpaal had bereikt door 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers te bereiken. Dat markeert een indrukwekkende groei van 1800 procent vergeleken met juli 2020, toen waren er net een half miljoen gebruikers. Je kunt wel zeggen dat MetaMask één van de populairste software wallets is, dus stel dat ze een eigen token lanceren, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Eigen token om te concurreren met Coinbase

Lubin reageerde op een tweet van iemand anders. Hierin werd een stukje tekst geciteerd dat Coinbase met een eigen browser extensie komt, als MetaMask wil concurreren zouden ze met een eigen token moeten komen.

Andrew Thurman, een journalist van Coindesk, zei dat dit nooit zou gebeuren vanwege het belang van JPMorgan in MetaMask en die bank wil die token helemaal niet op de balans houden.

Lubin verwierp dit echter door te zeggen dat ConsenSys duizenden tokens op zijn balans heeft, en deze worden allemaal gecontroleerd door alle medewerkers. Suggereert hij hiermee dat er geen sprake is van belangenverstrengeling?  Of zegt hij hiermee dat als Consensys het kan, grootbank JP Morgan dit vast ook wel kan.

Potentieel grote airdrop

Stel dat MetaMask met een airdrop van $MASK komt, midden in de bullrun, dan kan dat grote gevolgen hebben. Zeker als dat van tevoren al bekend gemaakt wordt. Ze kunnen dan leentjebuur spelen bij UniSwap. In september 2020 kondigde UniSwap de lancering van hun eigen token aan, en dat er een airdrop zou komen voor een selecte groep gebruikers.  Om in aanmerking te komen voor de 400 gratis UNI-tokens, moesten gebruikers de UniSwap dex vóór 1 september 2020 om 12.00 uur UTC hebben gebruikt.

Ontvangers kregen dus 400 tokens en tegen de huidige UniSwap koers, is dat 9.000 euro waard. De token is namelijk met 18.000% gestegen, waardoor het een van de meest winstgevende airdrops ooit is.

Veel activiteit mogelijk

Goed om te weten is dat dit hele artikel berust is op geruchten en dat er nog niets is bevestigd. Maar MetaMask is ontwikkeld door Consensys en Joseph Lubin is de oprichter hiervan. Het zou niet verrassend zijn als MetaMask de komende tijd opeens veel meer wordt gebruikt dan normaal.

The post Krijgt crypto wallet MetaMask een eigen token? Directeur Ethereum ConsenSys voedt geruchten appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

BNB Chain to support early projects with new incubation alliance

The announcement comes amid a recent surge in BNB’s price, reaching a new all-time high of $717.48 on June 6.

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo