Krijg nu 11% korting op bitcoin, negatieve spread bij Grayscale

Korting op bitcoin? Dat kan alleen via het bitcoinfonds van Grayscale. Dit fonds is het vlaggenschip van Digital Currency Group, en deze week kon je aandelen kopen tegen een korting van 16,52% vergeleken met de bitcoin koers. Inmiddels is die korting terug gelopen naar 11,53%

Bron: ycharts.com

Hoe werkt Grayscale korting?

De Grayscale Bitcoin Trust biedt momenteel blootstelling aan 0,000938223 BTC per aandeel, een bedrag dat bij sluiting van de markt op donderdag 19 augustus voor ongeveer 42,38 dollar werd verhandeld. Via aandelen van GBTC werd datzelfde aantal Bitcoin echter verhandeld tegen 37,49 dollar, dit betekent een negatieve spread van 11,53%. Ofwel, kocht je indirect bitcoin bij Grayscale in plaats van op de beurzen, dan betaalde je 11,53% minder tegen de bitcoin koers van afgelopen donderdag.

Verplichte HODL

Als je eenmaal aandelen van het Bitcoin fonds van Grayscale hebt, kun je er niet zomaar vanaf. GBTC is niet zo liquide als normale bitcoins. Door de zes maanden durende lock-up van initiële GBTC-investeringen, kunnen GBTC-houders dus niet reageren en profiteren van stijgende of dalende koersen. Ofja, ze kunnen natuurlijk wel nieuwe aandelen inslaan. Het product heeft dus de neiging om tegen een premie of een korting te handelen in vergelijking met de Bitcoin die erin wordt gehouden.

Shorten op premium

Je speelt eigenlijk een heel ander spel, als je ook rekening moet houden met kortingen en premiums op de bitcoins van Grayscale. Lange tijd was het populair om een short te openen als de aandelen een bepaalde premium behaalden. Dit was een relatief risicovrije strategie toen GBTC tegen een premie werd verhandeld.

Maar nu er korting wordt geboden, ofwel een negatieve premie, is er eigenlijk geen financiële prikkel meer om GBTC-aandelen te verkopen.

Voor wie is dit interessant?

Op dit moment zijn GBTC-aandelen met korting een elegante oplossing en vehikel voor traditionele beleggers, of mensen die via hun pensioenportefeuille blootstelling aan de bitcoin koers willen krijgen. Voor hele drukke mensen, investeerders die hun vingers in 100 potjes hebben, grote fondsen en ook gewone mensen kan de leercurve te hoog zijn. Je moet immers leren hoe en waar je bitcoin koopt, hoe je deze verzendt en je moet zelf de beveiliging regelen (of je downloadt BLOX, net zo makkelijk).

In zulke gevallen kan GBTC redding bieden, je gooit er geld tegenaan en je wacht gewoon. Niet dat je een keuze hebt, je wordt gedwongen om zes maanden te wachten voordat je deze aandelen kan inwisselen.

The post Krijg nu 11% korting op bitcoin, negatieve spread bij Grayscale appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo