Koppel dat militaire geheimen voor XMR verruilde verschijnt voor rechtbank

De FBI en de NCIS hebben afgelopen zaterdag een Amerikaanse marine ingenieur en zijn vrouw gearresteerd omdat ze nucleaire geheimen aan een ‘buitenlandse partij’ probeerden te verkopen

Jonathan Toebbe, een nucleair ingenieur van de Amerikaanse marine, en zijn vrouw Diana Toebbe werden voor het verhandelen van vertrouwelijke militaire informatie door de federale autoriteiten in hechtenis genomen. Het paar werd gearresteerd tijdens het maken van wat de derde dead-drop in Jefferson County, West Virginia zou zijn geweest. Toebbe zou in totaal 100.000 dollar aan Monero (XMR) van een undercover FBI agent hebben ontvangen, die zich als een vertegenwoordiger van een buitenlandse mogendheid voordeed die militaire geheimen wilde kopen.

Toebbe, een ingenieur die voor het Naval Nuclear Propulsion Program werkte, had ongeveer een jaar lang informatie over het ontwerp van nucleair aangedreven oorlogsschepen aan de ‘buitenlandse mogendheid’ verkocht. Zijn positie als nucleair ingenieur bij de marine leverde hem via het Amerikaanse ministerie van Defensie namelijk een nationale veiligheidsmachtiging op, waardoor hij vertrouwelijke informatie in handen kreeg.

April vorig jaar stuurde hij voor het eerst beperkte informatie naar een buitenlandse regering. De nucleair ingenieur gebruikte daarvoor een versleutelde e-mail om zo afspraken met de andere partij te maken, die volgens hem een vreemd land vertegenwoordigde. Deze uitwisseling duurde maanden voordat ze overeenstemming over een deal bereikten waarbij hij Monero zou ontvangen voor de informatie die hij gestolen had.

Toebbe ontving begin juni de eerste betaling, 10.000 dollar in crypto, die bedoeld was om de relatie te verstevigen. Vervolgens bezorgde hij, met zijn vrouw op de uitkijk, op 26 juni een SD kaart verborgen in een sandwich op een vooraf afgesproken locatie in West Virginia. Aansluitend stuurde hij, nadat hij een tweede betaling van 20.000 dollar in crypto had ontvangen, via e-mail de decoderingssleutel voor de SD kaart, die informatie over onderzeese kernreactoren bevatte.

Twee maanden later maakte hij een soortgelijke drop, maar deze keer in Oost-Virginia. Hij gebruikte daarvoor een kauwgomverpakking om de SD kaart te verbergen en na het verzenden van de decoderingssleutel kreeg hij 70.000 dollar betaald. Zich niet bewust van het feit dat de hele uitwisseling een val was geweest, ging Toebbe afgelopen zaterdag het derde ‘pakket’ bezorgen, maar werd ter plaatse door FBI agenten gearresteerd die hem hadden gevolgd. De agenten volgden Toebbe naar verluidt en identificeerden hem tevens bij de eerste twee dead-drops.

Er wordt aangenomen dat het paar, vanwege de hoge mate van anonimiteit, voor de transactie haar toevlucht tot het gebruik van de op privacy gerichte Monero had genomen. Het is immers bekend dat de cryptomunt bijna onmogelijk te traceren is. Dit omdat de adressen niet publiekelijk zichtbaar zijn, behalve voor de partijen die bij de transactie betrokken zijn. Het gebruik ervan in criminele activiteiten heeft ertoe geleid dat verschillende afdelingen, die experts op het gebied van overheidscontracten zijn, tools en systemen hebben gecreëerd die transacties met deze crypto kunnen tracken.

The post Koppel dat militaire geheimen voor XMR verruilde verschijnt voor rechtbank appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo