Komt er een Solana ETF? Biljoenenfonds is lyrisch!

Het biljoenenfonds Franklin Templeton is op Twitter lyrisch over Solana. Het “digitale assets” team van Franklin Templeton zegt “onder de indruk” te zijn van de ontwikkelingen binnen het ecosysteem van Solana en prijst het leiderschap van Anatoly Yakovenko.

Kunnen we binnenkort rekenen op een Spot Solana ETF van het grote Franklin Templeton?

Wat maakt Solana volgens Franklin Templeton zo goed?

Als we Franklin Templeton mogen geloven, dan is Solana momenteel aan het vlammen op het gebied van Decentralized Finance (DeFi), helpen de memecoins het ecosysteem enorm qua adoptie en vindt er interessante innovatie plaats rondom non-fungible tokens (NFTs) bij het project.

Ook is het bullish over Firedancer en DePIN. Het biljoenenfonds ging op Twitter zelfs zo ver met hun lofzang over Solana, dat de profielfoto tijdelijk werd veranderd in Benjamin Franklin met muts die refereerde aan “dogwifhat”, een nieuwe memecoin op Solana.

Het is bizar om te zien dat een serieuze partij als Franklin Templeton zich laat overhalen om dit soort dingen op Twitter te zetten. Dat zal bepaalde figuren uit de traditionele financiële industrie, die hun geld laten beheren door het fonds, tegen het zere been stoten.

Franklink Templeton noemde overigens ook Ethereum, Bitcoin Ordinals, op Bitcoin gebaseerde Layer-2 oplossingen en “andere Layer-1 blockchains”, maar de meeste complimenten gingen uit naar Solana.

Solana ETF in aantocht?

De enorme bak aan complimenten voor Solana van het biljoenenfonds zorgen op Twitter natuurlijk voor het starten van de speculatie-trein.

Het duurde niet lang voordat mensen onder de publicatie van Franklin Templeton reageerden met de vraag: “Wanneer komt de Solana ETF?”

Sinds het lanceren van de Spot Bitcoin ETFs op 11 januari zijn veel projecten hoopvol dat zij als volgende aan de beurt zijn. Dan is natuurlijk de grote vraag in hoeverre er interesse is voor andere projecten bij institutionele beleggers.

Een Spot ETF is leuk, maar er is nog altijd kapitaal nodig om het tot een succes te maken. Zo waren de Ethereum Futures ETFs bijvoorbeeld een gigantische flop ten opzichte van de Bitcoin Futures ETFs.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo