Komt er een nieuwe prijzenoorlog door de Hong Kong Bitcoin ETF’s?

De goedkeuring van drie nieuwe spot Bitcoin- en Ethereum-ETF’s door de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) geeft een impuls aan het landschap van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s. Deze ETF’s staan op het punt om op 30 april van start te gaan en beloven een nieuwe golf van concurrentie te brengen. Dit kan mogelijk leiden tot een kortstondige prijzenoorlog in kosten. Onderstaand leggen we uit waarom.

Banner Bitcoin 1

Goedkeuring van Bitcoin ETF’s in Hong Kong

China Asset Management Co. (China AMC), Harvest Global Investments en Bosera International en HashKey Capital hebben groen licht gekregen voor hun ETF’s, met Bank of China International-Prudential Trustee Limited (BOCI-Prudential) als hun bewaarder. De ETF’s streven ernaar om investeringsresultaten te leveren die nauwlettend de prestaties van Bitcoin en Ethereum volgen, gemeten door respectievelijk de CME CF Bitcoin Reference Rate en de CME CF Ether-Dollar Reference Rate.

Potentiële kostenstrijd

Analisten waarschuwen voor een mogelijke kostenstrijd, aangezien de verschillende uitgevers concurrerende tarieven aanbieden. China AMC, Bosera en HashKey vragen respectievelijk 0.99%, 0.6% en na een zesmaandelijkse vrijstelling biedt Harvest Global een tarief van slechts 0.3%. Deze scherpe concurrentie zou kunnen leiden tot gunstigere voorwaarden voor investeerders en lagere kosten voor de markt. Een eerdere prijzen oorlog zagen we ook al bij de lancering van de Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s.  

Innovatieve investeringsmogelijkheden

China AMC, een van de uitgevers, beschouwt de goedkeuring als een kans om innovatieve beleggingsmogelijkheden te bieden, in lijn met de ambitie van Hong Kong om een levendig web3-ecosysteem te cultiveren. Het bedrijf gelooft dat hun ETF’s zowel retail- als institutionele beleggers een veilige, efficiënte en gemakkelijke manier bieden om te investeren in virtuele activa binnen een gereguleerd kader.

All Dutch and English crypto news!

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Shiba Inu whales lijken weer te ontwaken: Nieuw begin voor SHIB rally? 

De Shiba Inu (SHIB) markt staat op het punt van een mogelijke doorbraak nu de walvissen weer actief worden en grote hoeveelheden SHIB verplaatsen. Deze...

Vitalik Buterin stresses AI risks amid OpenAI leadership upheaval

Vitalik Buterin calls superintelligent AI "risky" amid leadership upheavals at OpenAI, stressing the need for caution and decentralization in AI development.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo