Klaar maken voor een rally van Bitcoin (BTC) koers naar $55.000?

Vandaag is een cruciale dag voor experts die de Federal Reserve volgen, want om 14:30 uur zijn de officiële Amerikaanse inflatiecijfers voor januari vrijgegeven. Er was al anticipatie op een bescheiden daling van de inflatie, wat wellicht kan resulteren in een kortstondige rally van de Bitcoin koers richting de $55.000.

Verwachtingen voor CPI en Kern-CPI

Grote financiële instellingen zoals JPMorgan, Bank of America, UBS en anderen voorspelden al eerder dat de inflatie zou afnemen. Deze afname zou vervolgens weer kunnen leiden tot lagere rentetarieven, wat op zijn beurt weer gunstig kon zijn voor Bitcoin (en andere risk assets) vanwege toenemende interesse in alternatieve beleggingen.

Impact op Bitcoin prijs en handelsactiviteit

Met de mogelijkheid van renteverlagingen door de Federal Reserve in het vooruitzicht, en een groeiende interesse van institutionele beleggers in Bitcoin futures en spot Bitcoin ETF’s, kan de prijs van Bitcoin volgens veel traders stijgen richting de $55.000 grens.

Derivatenmarkt en Bitcoin-prijsvoorspellingen

We kunnen zien dat vooral optiehandelaren optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin. Ze speculeren op prijsniveaus van $56.000, $60.000 en zelfs $70.000 voor februari. Dit kan mogelijk een signaal zijn dat Bitcoin waarschijnlijk boven de $50.000 zal blijven na de vrijgave van de inflatiegegevens.

Wat is er verstandig om te doen?

Met Bitcoin-prijzen die de afgelopen 24 uur met 4% zijn gestegen en een toename van de handelsvolumes, is het nu een spannende tijd voor beleggers om in te stappen en te profiteren van mogelijke prijsstijgingen. Maar juist deze stijging zou indirect ook weer kunnen zorgen voor een nieuwe periode van consolidatie, gezien 93% van de Bitcoin-holders in de plus staan en elk moment een gedeelte van hun holdings kunnen verkopen om hun winst te verzilveren.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo