Kenia stelt belasting van 3% voor op crypto-overdracht

Het ministerie van Financiën in Kenia heeft voorgesteld om een belasting van 3 procent te heffen op de overdracht van digitale activa in het komende begrotingsjaar. Dit voorstel werd gepubliceerd in een Bloomberg-rapport dat verwees naar de voorstellen die aan wetgevers zijn gedaan. Het voorstel moet nog officieel worden goedgekeurd door de wetgevers van het land.

President van Kenia

Ongeveer 8,5 procent van de Keniaanse bevolking, oftewel 4,25 miljoen mensen, bezit crypto volgens een rapport van de Verenigde Naties. In 2022 werd William Ruto gekozen tot president van Kenia. Dit gebeurde op een moment dat de regelgevers nog geen specifieke regels hadden voorgesteld met betrekking tot cryptocurrency. Later in dat jaar overwogen wetgevers een wetsvoorstel dat belastingheffing op crypto-uitwisselingen, digitale portefeuilles en transacties mogelijk zou maken.

Het is opvallend dat de Keniaanse regering nu stappen zet om belasting te heffen op digitale activa, terwijl er nog geen duidelijke regelgeving is vastgesteld. Andere landen hebben inmiddels wel regels geïmplementeerd om de sector te legitimeren en te reguleren. Het is nog onduidelijk of deze belastingheffing zal bijdragen aan de legitimiteit van digitale activa in Kenia. Of dat het slechts een manier is om extra inkomsten te genereren voor de overheid.

Crypto populair in Kenia

Het feit dat ongeveer 8,5 procent van de Keniaanse bevolking eigenaar is van cryptocurrencies, toont aan dat digitale activa een groeiende populariteit genieten in het land. Het is mogelijk dat de belastingheffing op digitale activa de groei van de sector zal beïnvloeden, afhankelijk van hoe het wordt geïmplementeerd. Het is belangrijk dat de regering van Kenia duidelijke regels en voorschriften opstelt om ervoor te zorgen dat de sector op een verantwoorde en duurzame manier kan groeien.

De verkiezing van president Ruto in 2022 werd gezien als een mogelijk teken van positieve vooruitgang voor de crypto-industrie in Kenia. Het is echter nog te vroeg om te zeggen wat zijn presidentschap zal betekenen voor de sector en hoe het zal worden gereguleerd.

Al met al is de voorgestelde belastingheffing op digitale activa een belangrijke ontwikkeling in Kenia. Ook zal het de komende tijd zeker de aandacht trekken van degenen die actief zijn in de crypto-industrie en de bredere financiële sector. Het is belangrijk dat de Keniaanse regering ervoor zorgt dat de belastingheffing op een verantwoorde manier wordt geïmplementeerd en dat er duidelijke regels en voorschriften worden vastgesteld om de sector te reguleren en te laten groeien.

All Dutch and English crypto news!

7 must-read books for aspiring tech entrepreneurs

If you're an aspiring tech entrepreneur looking for insights and inspiration to enhance your knowledge and skills, here are seven must-read books to consider: The Lean...

Europese mijlpaal: 5 jaar Bitcoin salaris voor medewerkers BLOX & BTC Direct

Voor sommigen is het nog toekomstmuziek, voor anderen al lang een realiteit: een salaris uitbetaald in Bitcoin. Voor de medewerkers van BLOX en zusterbedrijf BTC...

Bybit gets “in-principle” approval to begin operations in Kazakhstan

Bybit has been in the process of expanding its service offerings. Bybit received "in-principle" approval from the Astana International Financial Centre to begin operations in Kazakhstan. The...

Crypto analyse: Bitcoin maakt de beste candle van deze maand

Bitcoin heeft vannacht zijn wekelijkse candle gesloten met maar liefst 5% in de plus. Dit is een positieve wending in een maand vol rode candles....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo