Kan ChatGPT helpen bij het populariseren van crypto? Het antwoord is ja!

Het is geen geheim dat bearmarkten uitdagend zijn. Tijdens voorgaande marktcycli zijn heel wat veelbelovende projecten vergeten geraakt. Toch bieden deze neergaande markten kansen voor innovatie en een sterkere toekomst voor de crypto-industrie. Uniswap en OpenSea zijn daar goede voorbeelden van. Zij hebben succes behaald door juist tijdens een bearmarkt te bouwen en zo ook nieuwe opwaartse cycli te stimuleren.

In de huidige markt, die na een lange bearmarkt weer in een lichte opwaartse trend lijkt te zitten, zijn er ook weer interessante innovaties te zien. Kunstmatige intelligentie (AI) staat bovenaan de lijst. AI heeft de potentie om de crypto-industrie razendsnel naar een hoger niveau te brengen, om zo het “algemene” doel van 1 miljard crypto-gebruikers te behalen.

De onmiskenbare opkomst van AI

AI is de meest opwindende technologische innovatie sinds blockchain. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat deze twee technologische innovaties zullen samensmelten om de toekomst van de mensheid aan te sturen.

Web2, oftewel het internet zoals we dat nu kennen, heeft ons leven makkelijker gemaakt door onder andere algoritmes en doelgerichte advertenties te gebruiken. Het komt erop neer dat websites en apps volledig zijn gaan inspelen op de individuele behoeftes van gebruikers.

De opkomst van AI biedt de crypto-industrie de kans om ook te kunnen kijken naar wat gebruikers echt nodig hebben, om zo massa-adoptie te kunnen aansporen. Het is belangrijk om blockchain toegankelijker te maken voor gemiddelde gebruikers, omdat veel mensen nu nog weinig snappen van crypto en daarom niet deelnemen.

Apps zoals Spotify, Amazon en Instagram hebben de wereld veranderd door inhoud te leveren waarvan we niet eens wisten dat we het nodig hadden. Hun succes is deels te danken aan de privacyschending die er heeft plaatsgevonden om algoritmes te kunnen trainen met onze persoonlijke gegevens, maar het is ook grotendeels te danken aan de eenvoudige en effectieve gebruikerservaring van deze apps.

Hoe kan AI de massa-adoptie van crypto stimuleren?

De gebruikerservaringen van veel crypto-toepassingen zijn op zijn zachtst gezegd matig. Vaak horen wij bijvoorbeeld dat het gebruik van wallets als “intimiderend en koud” wordt ervaren. Een persoon moet heel wat kennis opgebouwd hebben om überhaupt veilig een transactie te kunnen doen, zonder bang te zijn om geld kwijt te raken.

AI kan op veel manieren de gebruikerservaringen van crypto-toepassingen flink verbeteren en daardoor mensen overtuigen om deel te nemen.

AI kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van transacties, door automatisch te kijken of de transactie veilig is. Op deze manier kunnen veel scams worden voorkomen. AI zou ook automatisch extra verificatie stappen kunnen toevoegen aan transacties voor gebruikers die dit fijn vinden, om te voorkomen dat zij een verkeerde transactie maken.

Voor de gebruiker die woorden zoals “smart contracts”, “seed phrases” en “wallets” niet helemaal begrijpen, zou AI ook een belangrijke rol kunnen spelen. AI zou bijvoorbeeld helpen door deze woorden automatisch voor jou te vertalen naar een simpele, begrijpelijke versie. Op deze manier worden bepaalde processen een stuk makkelijker en sneller, omdat gebruikers niet eerst uren aan onderzoek hoeven te doen op het internet.

AI zou zelfs NFT-liefhebbers kunnen helpen door te analyseren wat voor NFT’s zij precies interessant vinden (door bijvoorbeeld te kijken naar de aankoopgeschiedenis)en hen vergelijkbare NFT’s aan te raden.

Er zijn nog duizenden andere manieren te bedenken voor hoe AI kan helpen bij het gemakkelijker maken van crypto en crypto-toepassingen, maar het is in ieder geval zeker dat AI deze soms ingewikkelde wereld een stuk gebruiksvriendelijker gaat maken.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo